20.12.10

♥ 1st Anniversary ♥

السلام عليكم ورحمة  الله وبركاته
 Hi..frens! 
18 Dis 10 yang lalu genap
setahun umoq perkahwinan aku
dengan My Lobely hubby..Bazruddin Zakaria,28
@lebih suka aku panggil dia BADIN
Sempoi kan?? tak macam orang lain..
panggil abang, papa, B & macam2 jenis panggilan lagi laa..

Aku bukannya takmo panggil abang kat Badin
tapi Badin yang tak bagi aku panggil dia
selain dari BADIN!!
Hangpa rasa pelik tak kenapa???
Sebab...kata dia...
Panggilan abang..tak sesuai dengan dia..
....nampak macam dah tua sangat
....dah tua2 nanti boleh la panggil!
Haha...

Tapi yang best sangat pasal laki aku ni..
dari awal perkenalan kami...
dia tak hipokrit!
tak berpura2!
 Dia jadi diri dia 100%
baik buruk terang2 dia tunjuk/cakap kat aku awal2
layanan dia kat aku bercampoq2..
sat dia buat aku ni memang macam bini dia
satgi dia buat aku macam kawan dia
dok tak lama pulak..dia buat aku ni macam lawan dia

Bab bercakap/berbahasa ni ikut dannn dia ja
dia rasa nak cakap hang, aku..hang, aku
dengan aku..selamba ja dia lepas!

Apa yang korang dapat rasa dan bayangkan sekarang??
Badin kejam ke?
Badin tak bagoos ke?
Ke biasa ja camtu??

Ahhh...bagi aku ja jawab!!
hehehe..
BADIN sangat la bagoos untuk menjadi suami kepada AKU
Syukur YA ALLAH..dengan jodoh ini!!
 Kenapa aku jawab camtu??
Sebab  perangai aku pon cam dia jugak
1 KAPLA!! dialog Acappan..
Dia sekeh aku! Aku lekuk dia!
Dia karate aku! Aku tomoi dia!
Dia kata aku..3 suku! Aku kata dia..mengong!

Oppsss!!! jangan salah anggap pulak!!
Tak ada apa yang memudaratkan hubungan
Aku dengan Badin
kerana..
Itu la kami..suami isteri yang sempoi dan paham perangai masing2

Dan
kami akan pastikan..
samada AKU @ BADIN
tak berkecil HATI/tak terasa HATI/tak ambik HATI
serta
tak SAKIT/tak SENGET/tak LEBAM!!!

Bosan ke korang baca nii???
hehe..soriiiii..
Tapi..hidup berumahtangga bohong la kalau kata
tak GADOH/tak NANGIS/tak SALAH PAHAM kan??
Ada jugak ketikanya..
tapi pandai2 kita la setelkan
supaya tak berpanjangan..
agar KEHARMONIAN R/TANGGA tu sentiasa stabil
Betoi dak???
Tapi..lumrah la kan
dalam syok2 tu mesti ada jugak yang tak syok!
Apadia?? Baby laa!!
Dah setahun belum ada rezeki nak dapat baby..
Kadang2..malas nak balik kampung
sebab tu la!
Satgi mai la maklong,makngah,maklang
pakat mai tanya..ada dakgi???
ishhh...cemuih aeh nak jawab bagi kat hangpa!!

Itu bukan KUASA aku lorh!!!
Lain la kalau aku ada kuasa beto ka, kuasa power rangers ka
lagi baguih kalau aku ada power cam doraemon!!!!

Kat opis pon sama 2x5 jugak..
Asyik dok tanya soklan..bila nak tukaq pakai baju kurung ni? (pregnant la tu)
sebab aku kan keja pakai uniform..bila dah pregnant baru boleh pakai baju kurung
Padahal, tiap hari jumpa..
kalu nak tanya pon..tunggu la bulan depan nuu baru tanya pulak!!
ishhh..dia ni aku sekeh kalu!!ketahuan kot!!
Dalam facebook pon ada jugak hat dok tanya..sebok jaa~
Tak patut kan depa buat aku camtu???
tensen aku kekadang tau!!
Tapi betoi laa...aku dengan Badin pon sedih jugak dengan keadaan ni..
Apa boleh buat kan..kena SABAR/ kena REDHA/ kena TERIMA laa
InsyaALLAH ada la rezeki tu nanti...kan??

Orang pon selalu jugak kata...belum ada rezeki tu!!
Hah..dah tu awat orang rajin sangat dok tanya??
Dah nampak dah aku tak boroi lagi, buleh dok pi tanya lagi..
Jaga la sama hati aku ni..
ish..tak paham aku?
  Info Sahaja:
Perkenalan dengan Badin~2009
Bln 3 - kenal2/malu2/mau2
Bln 4 - di risik2/ di rincik2/ di pilih2
Bln 5 - di pinang/ di sirih junjung
Bln 12 - di nikahkan/ kompom!!!

nampak! tak buang masa langsung pon dengan Badin..kan?
Bagoosss tak?
Masa yang bertahun2 aku buang dengan pakwe2 yang aku reject/ yang asyik tak jadi tu..
langsong tak bagos untuk aku kenang2 kan..huh!

وبالله التوفيق والهداية والسلام عليكم ورحمة  الله وبركاته

No comments:

Post a Comment

Nak komen? Haa..sila! sila! :D