3.1.11

Jus lidah buaya bantu penghadaman sempurna

STATISTIK Kanser Malaysia 2006 menunjukkan 350 wanita dan 476 lelaki daripada 100,000 orang menderita kanser perut.
Oleh itu, bagi mengelakkan masalah lebih kronik, penjagaan sistem penghadaman secara keseluruhan amat penting untuk tubuh badan.

Lidah buaya diketahui umum sebagai tumbuhan yang menyembuhkan. Gel yang terkandung di dalamnya amat kaya dengan air dan nutrien yang menyimpan lebih 100 jenis mineral, enzim, vitamin, lipid, asid amino dan pelbagai sebatian aktif (sebahagian hanya terdapat pada lidah buaya). Ini menjadikan tumbuhan ini jawapan kepada pelbagai masalah kesihatan termasuk penghadaman.

Antara pilihan di pasaran adalah jus lidah buaya Lifestream Biogenik yang mengandungi 99.7 peratus gel lidah buaya asli dan diperbuat daripada lidah buaya yang ditanam secara organik bebas daripada racun rumpai dan racun perosak. Daunnya dipilih daripada pokok yang sudah mencapai tahap nutrisi tertinggi. Hanya gel aktif dan jernih digunakan kerana ia tidak mempunyai kesan julap. Tambahan pula, ia mempunyai rasa lembut dan menyegarkan.
Menerusi kajian, jus lidah buaya gel dapat membantu memperbaiki penghadaman tanpa menyebabkan cirit-birit.

Ia turut bertindak sebagai ejen penampan mengimbangkan pH (pengimbangan antara asid dan alkali). Jus lidah buaya mengandungi kesan kealkalian terhadap sistem penghadaman. Ia menyekat penghasilan asid di dalam perut yang berlebihan, justeru penting dalam mengimbangkan pH untuk mengekalkan sistem penghadaman yang baik.

Jus terbabit juga membantu untuk menyembuhkan lapisan perut dan usus. Ia membantu menyembuhkan tisu epitilia yang rosak. Ciri ini penting membantu individu mengalami ulser perut atau masalah berkaitan lapisan usus.

Di samping itu, jus lidah buaya melindungi dan menggalakkan bakteria baik membiak dan berfungsi lebih berkesan. Ia memperbaiki pergerakan dalaman usus besar dan kebiasaan pembuangan air besar, lantas mengurangkan bakteria tidak baik dan kulat di dalam perut.

Jus lidah buaya Lifestream Biogenik sesuai diambil setiap lapisan umur, kecuali wanita mengandung. Malah ia sesuai untuk mereka yang makan sayur-sayuran saja.

Jus ini digalakkan untuk diambil sebagai hidangan terakhir pada waktu malam atau hidangan pertama waktu pagi dengan perut kosong. Untuk maklumat lanjut, layari www.caremark.com.my

1 comment:

 1. Salam,

  Nak tanya ler, Kat mana nak beli Lifestream Biogenik Aloe Vera Jus nie area Shah Alam?

  dah puas cari kat farmasi. takde pun.
  Harap dapat reply comment nie.

  Terima Kasih.

  ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D