19.2.11

2 LINE??? Hah, tahniah ye!!! ;(



Salam kawan-kawan
malam ni mud sedih ;(


Meh la sini. Nak cerita ni..takmo dengar ke? Takmo sudah!! Tapi aku nak cerita jugak >.< Koraangggg...[nada manja] Tetiba aku rasa sayuuu sangat. Baru tadi chat dengan beras eh, biras kakak aku..Nana kat facebook. Topik kami bertajuk 'pregnant'.

Kes kami sama iaitu Nak Anak! Bezanya cuma dia baru kawen 8 bulan dan aku sehingga ke hari ini dah kawen setahun 2 bulan 1 hari.. tapi dua-dua belom pregnant lagi. 

Nana tanya aku..`apa cer?' Aku cakap macam biasa, cer sama jer takda rezeki lagi. Aku tanya Nana pulak..'dah muntah-muntah ke?' Kebetulan gak kot kan..dia kata dia baru test. dan hasil test tu lekat 2 LINE.!!  Haa?? Alhamdulillah, tahniah Nana..aku balas kat dia.

Tapi dalam hati aku hanya Allah je tahu even laki aku sendiri pon tak kan dapat rasa apa yang aku rasa. 

Masih tak puas hati. Aku tanya Nana makan ubat apa? Dia pon cerita..'better akak pegi klinik, nanti doc bagi FOLIC ASID'. Dia kata baru makan 2 minggu test terus lekat. Aku cakap kat dia..'mungkin nak jadi rezeki nana kot kan..' 

Pastu Nana cakap lagi yang kakak aku Fiza tu pon dah pregnant jugak 2 bulan dah. Hah?? Macam mana aku ni adik dia pon tak tahu ni??? 2 minggu lepas masa aku balik kampung takda pulak kakak aku bagitahu dia pregnant. Nak seperais kan aku la tu! Hishhhhhhh...

UWaaaaa...aku pon nak pregnant jugak laaa!!!
[meroyan]

Sebelum ni pon skot aku Epi, suggest kan aku beli FOLIC ASID jugak. Dah lama bulan lepas rasanya. Aku cakap ya, nanti aku beli. Tapi sampai ke hari ni aku tak beli lagi. Aku lupa pasal Folic Asid tu. Sampai la Nana sebut lagi tadi. Ish, takleh jadi ni..esok aku kena jugak pegi klinik. Takleh delay-delay lagi ni nanti aku lupa lagi. Terus aku sms kat laki aku mintak dia bawak aku pi klinik esok pagi...tak sempat-sempat dah nak tunggu dia balik rumah!!

Psst: Ada cadangan lain tak??

6 comments:

  1. xpe kak...sabar... nanti ade la tuh rezekinya...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah, mudah-mudahan. Terimakasih ye :)

    ReplyDelete
  3. nnti adelah tu,,
    tgh tggu anak menakan ke5 nih !
    insyaallah dlm minggu ni

    ReplyDelete
  4. Din, tq & tahniah...ghameinya anak menakan. kita baru 2 tp cucu menakan dh ada dh..hehe

    ReplyDelete
  5. masa yong p kursus haji ari tu.ada ustaz jual buah hawa..

    rm4 sebiji..utk wanita yg da kwen puluh2 tahu tp x dpt anak..bole cuba..

    buah tu ada jual kt mekah kot.

    ReplyDelete
  6. yeke..klu yong tahu kat mana ada jual buah hawa tu..yong bgthu k.nza k.. boleh try, mana tahu klu nak jadi rezeki kan.

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D