24.9.11

tetiba je teringat sup ayam nora danish






Adoiiii...penatnya. Eh dah malam da? Eleh buat2 tanya pulak....HEHE...saja! Aku saja je...(hehe...suka pulak pakai ayat Yus rajalawak ni)


Dari pagi sampai ke lewat petang tadi keja aku pegang penyapu, bulu ayam, pegang mop, pegang penyapu sawang eh! macam tu ke nama dia? Aku lupa la nama betul dia....HEHE. 


Sental segala maknenek....baru la nampak cerah sikit rumah aku nih! 


Tadi masa tengah tengok tv sambil2 lipat kain baju...perut rasa lapar pulak. Patut la..tak makan lagi....


Tapi sejak2 bila entah aku macam dah tak lalu nak makan nasi je tetiap hari. Kalau kat opis break pukul 10 aku suka makan mihun sup, moi sup....sup2 tu memang feberet aku. Tengahari pun sama jarang makan nasi.


Tetiba aku teringat dekat sup ayam nora danish....nampak sedapkan? Pandai nora danish masak....seksi lagiiii...nyum2. Lama tak masak sup ayam...terliur pulaks. Terus pegi dapo buka peti ais tengok ayam dah abih....daging je tinggal.


Daging ni kalau nak buat sup...malas ah, lambat! Dah lapar ni nak makan apa yang segera nih? Megi...cemuih la cek!


Nak masak apa ni?  pikir pikir pikir.....last2 jadi ni je...





bubur nasikkk!!



Cepat dan mudah...eh tak cepat jugak. Nak reneh beras tu bagi jadi nasi pahtu jadi bubur lambat gak wei...HUHU. Mudah dia cuma potong2 dadu lobak merah dengan kentang dan potong daging ketul2 je. 

Pahtu campak je semua tu dalam periuk. Campakkan sekali sup bunjut dengan serai dan halia yang korang dah siap ketuk2 dia. last sekali boh la garam sikit. Aku siap tabur lada sulah....slrpppp.


Memang selera betul aku makan bubur nasi ni... 2 kali tambah.....HEHE! Perut dah kenyang ni pelagi nak pi sambung lipat kain baju balik.....zasssss!


9 comments:

  1. Wah,pandainye die masak bubur. Saya makan bubur, waktu sy demam je.. :)

    ReplyDelete
  2. sekali sekali makan bubur nasi best jugakk tp.. tetap jugak nak makan nasi biasa.. ngape ye..mcm tak cukup kenyang pulak..

    errr... t kasih krn sudi ke blog saya dan komen.. sy menghargainya

    ReplyDelete
  3. rafhan: senang je nak masak dia :)


    a.samad: sekali sekala bleh la time xda selera nak makan nasi je manjang... :)

    ReplyDelete
  4. anak-anak kak paling suka bubur ni,sering buat time mereka kecil-kecil dulu!

    ReplyDelete
  5. teratai: sedapkan kak...sy suka :)

    ReplyDelete
  6. mcm sedap je bubur tu, hahah..

    ReplyDelete
  7. tapi mkn bubur kejap je nanti lapar balik..

    ReplyDelete
  8. Ratu Lissa: sekali sekali ubah selera...sedap jgk :)


    Paris Lipton: Thanks...mai la lagi :)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D