20.10.11

Buang tebiat ke Jahhhh??





Oke hari ni nak cakap pasal hobi. Hobi yang baru je buat semalam. eh, ayat apa nih?? tajuk pun dah ke longkang!! hihi....lantak. 

Hobi tu lebih kepada aktiviti budak2 tadika asalnya. Disebabkan aku memang mudah terpengaruh. Dan agak keterlaluan bila aku dipengaruhi oleh seorang gegirl yang comey lote...lupa nak ambik gambar dia...umur dia baru 4 tahun je pon! isk3....

Oke sebelum tu nak cerita asal usul datangnya hobi tersebut. 

Dua hari lepas...aku tetiba je kena jadi babysitter anak kepada officer aku. Maknya ada kerja terpaksa la si ayah ni kena jaga. Si ayah pulak terpaksa la bawak si anak ke opis sekali. Tiba2 si ayah ni ada mesyuarat pulak....jadi terpaksa la dia tumpangkan kejap anak dia kat aku untuk jaga sehingga dia habis meeting.

Tapi budak comey ni memang kerek gila..senyum takmo langsung! Tengok aku pun jeling2 je... tapi mujur la aku ni suka budak2. Aku layankan je la dengan penuh sifat keibuan yang dah wujud kot dalam diri aku...kui3! Dah ayah dia amanahkan aku untuk jaga anak dia kan, jadi kenalah ikhlas dari hati....dapatttt pahala. Kalau kena yang tak suka budak....rasanya dah lebam budak comey ni kena cubit gamaknya....huk3. 

Sepanjang budak comey tu...ha! nama glemer dia Syasya tau...jauh dari nama sebenar. Sepanjang syasya tu duduk dengan aku.....dia asyik mewarna je. Kemas je dia warnakan lukisan barbie doll tu. Cambessst ja..aku pun tumpang la mewarna sekali!! Kemain lagi dok mengaler sampai Syasya cakap..."Achikkkk, tepilah syasya nak buat sendiri!" hihihi......


Itu cerita dua hari lepas. Akhirnya hari ni dan ketika ini aku memang tengah tak ada kerja......jadi....








mari kita mengalerrrrrrrr!!


Mata dia silap boh warna laaa....!!





Tengok!! siap beli crayon pen Angry Birds.....gigih tak gigih tak??? 6 henggetttt 9 kupang!! mahal tak semenggah. Tumpang nama angry birds je terus jadi mahal. 



Tak sabar nak kaler yang nih!  >.<"

ehh....kalau ada orang dalam opis aku sorok la benda ni. Gila!! Tak pasal2 jadi bahan depa pulak!! Kannnn?

Oke, bye.....nak sambung kaler!









Ini hobi ke??? buang tebiat???

7 comments:

  1. blh lah jugak di katakan hobi kan:)

    ReplyDelete
  2. tabiat menarik isi masa lapang..hehe

    ReplyDelete
  3. @Elin: kan??? tak salah pun..:P

    @Anayana: kan??? dari dok goyang kaki je...:P

    ReplyDelete
  4. maisara pun suka mewarna..:)
    saya malas nak buat..
    ekekek

    ReplyDelete
  5. errr.. bley pinjam kaler? hehehe :P

    ReplyDelete
  6. comel giler akak ni..hahahah

    ReplyDelete
  7. keh keh keh..
    bila ada angryt bird mesti mahal sikit..

    hehehehe
    eka kalo xde keje,melukis lah bunga motif awan larat sampai tngok2 mak ai penuh satu muka..hahaha

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D