25.10.11

Tip elak mata panda ketika blogwalking




Sebelum ni aku ada buat entry pasal blogwalking. Sampai lebam2 mata aku. Dah macam mata panda pun ada. eh, tak baca lagi?? Laa...nah! baca kat sini! Heh3

Lagipun aku memang ada masalah mata yang takleh tahan dengan cahaya yang terang terutama bila mengadap laptop....bila lama sikit mata aku mula la makin kecik...kecik...kecik je tengok screen. Maklum la dah jadi blogger ni kena la banyak berkorban terutama mata...ye dop? 

eh, betul la dah memang blogger kerja dia mengupdate blog je la kan? Nak update pulak kena guna laptop/komputer kena mengadap berejam....dah tu, ingat senang nak tunggu idea tu mai? Lembab gila....aku je la blogger lain semua hebakkkk. Idea depa cam air terjun je haa....

Tapi sekarang ni aku nak bagi tip untuk elak mata panda. Strategi aku sendiri nih. Laki aku geleng kepala je tengok. Dia sampai kata....."Tudiaaa! sampai tegha tu ka sayang???"

Mesti korang nak tau sebab apa laki aku aku cakap camtu kan?

kan?                                    
kan??

Sebab ni je pun!







sengaja hitamkan gambar sebab ciri2 kemaluan kemelayuan yang kaya
dengan sifat malu tu masih ada dalam diri aku...*phuiii!

HakHakHak!!

Ke korang dah buat? Sebelum ni pun aku pakai cermin mata tapi untuk nampak lebih bergaya dan untuk terus menjaga kesuburan mata aku try cara ni. Ternyata memberi kesan yang positif....dan aku sekarang makin alert! Kalau dulu aku selalu lupa angkat baju kat ampaian....bila hujan, basah kena tempias. Sekarang bila tertengok kat tingkap....eh! nak hujan ke? nak kena angkat baju nanti basah!



Sebab...........dah pakai spek hitam!! cuaca pun mendung memanjang lahh !!
Aamacam?? cara jugakkk...kan? 


15 comments:

  1. cara laa... tp klo pkai spek murah leh memudaratkn mata tau...jum shoping oakley..eh btol ke eje tahhh

    ReplyDelete
  2. owh..lupa nak selitkan yang tu! rosak mata org mati ai..

    pakai oakley laki ai la ni...hihi..

    ReplyDelete
  3. sebijik macam mata panda .. hahaha ..

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  4. sebab tu tajuk dia mata panda...:D

    ReplyDelete
  5. hhhahhaa....caya lah...boleh diguna pakai cara kamu nih kan.. ;)

    ReplyDelete
  6. hahaha cuaca pun rasa mendung je yek... lawak lah. sebab saya pun pernah macam ni, rasa nak hujan, padahal orang lain rilex je.

    Saya ada masalah, kalau pakai spek lagi sakit mata. so tak boleh nak buat apa la. kekadang berair jugak mata ni..

    ReplyDelete
  7. hahahha...
    24 jam la mendung je ye??
    tips yang bagus ni..:p

    ReplyDelete
  8. haha.. stylo lah blogwalking sambil pakai spek hitam. ^^p

    ReplyDelete
  9. gua dah pernah cuba dah..sebab kerja asyik ngadap komputer je kejanya kan..tapi..tak dapat feel lah..mata tak puas memandang.lebih-lebih lagi kalau tengok pic lisa surihani.hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha..... idea yg baik...
    tgh buat blogwalking ni..
    singgahusha iklan usha entry,
    dpt tmbh $$ blog. jom singgah.

    ReplyDelete
  11. ya..timaceh. sila dtg lagi :P

    ReplyDelete
  12. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D