1.11.11

beza shoutmix dengan chatbox




Assalamualaikum..selamat tengahari. Dah makan? Aku dah...7.30 pagi aku dah makan nasi putih, ayam goreng dengan sikit sambal tumis. Lapar pelik je aku pagi ni. Ish...tak biasa aku makan nasi pagi2 camtu. Demi perut aku turutkan je... sudahnya pukul 8 dah rasa macam nak tido balik. Puas naik turun tangga nak hilangkan ngantuk...bolih?

Oke, tajuk dah terang lagi bersuluh ye dop. Aku suka blogwalking bila tiada idea menulis lagu entry. Ewahh..ayat yuna tu! Blogwalking pulak cukup best bila kita boleh shout2 kat blog orang ni kan...boleh tulis macam2. Boleh kenal2 dgn blogger lain, boleh suruh "i followwww....u kena follow i jugak!!" Awas dengan ayat tu. Nanti orang marah terus tak masuk blog kita dah tau.

Tapi...tengah syok2 kita blogwalking lompat2 dari satu blog ke satu blog tiba2 sampai kat blog lagi satu dia pasang chatbox pulok! Adoiii... membunuh mood aku nak blogwalking je tau!

Oke, aku cakap bagi pihak yang tak tahu beza shoutmix dengan chatbox. Haritu Cikgu sempoi ada tanya aku pasal shoutmix ni. So, cikgu lepas ni belajar buat sendiri ye..jangan suruh orang buat dah.

Blog yang pasang shoutmix lebih senang sebab nama dan url blog kita otomatik ada kat shoutmix tu, tinggal nak shout je! 

Chatbox pulak setiap kali orang masuk blog kita, depa kena isi balik nama dengan url blog baru boleh shout. 


Agak malas bagi aku nak taip balik semua tu....memang menonong jelah aku keluar dari blog tu. Orang lain pun sependapat kot dengan aku?


Update: Contoh shoutmix dengan chatbox. Bajet korang taktahu rupa dia!! *sila tampau je





Amacam hasil kerja aku? gigihtak gigihtak? Oke pi tukaq cepatttt! kih3


9 comments:

  1. betul tu..
    letih nak isi 2,3 kali..
    mesg pun kalau boleh nak pakai yang dah ada dalam shoutmix je..:p

    ReplyDelete
  2. yup stuju!

    paling menyirap ah..

    kkdg terus klua jer..

    ReplyDelete
  3. ooo... ha'ah. baru prasan perbedaan ini.hahahaha

    ReplyDelete
  4. dah lama tk bubuh shoutmix ni ats sbb2 ttt :)

    ReplyDelete
  5. a'ah..jenuh nk menaip.
    dah malas..blah gitu je lah.
    tapi diorang tak tau kot..ntah camne nak bgtau.

    ReplyDelete
  6. SETUJU!!! saya pun nak cakap pasal ni jugak di blog tapi kat draft je belum publish lagi. Sangat spoil mood bila ada pakai chatbox. tak mesra pengguna langsung.

    ReplyDelete
  7. copy url siap2 nt tgu paste jer..hehe..tp nama kena taip gak la..heee

    ReplyDelete
  8. baru nk update entri psal cbox + shoutmix ni..anyway do agree..love shoutmix most..=)

    ReplyDelete
  9. hye! nak mintak tolong sikit.
    tujukkan cara nak buat shoutmix boleh tak?

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D