9.11.11

malu malu




Assalamualaikum. Dah makan? Aku tengah tunggu bege special tak sampai2 lagi. Pi dok menyinggah kat mana pulak la laki aku nih. Lama sangat! Hehehe

Aku nak tanya ni. Korang ada rasa malu2 tak bila berblog ni? Maksudnya malu kat kawan2 ke, sedara mara ke yang baca blog korang?

Kebanyakan kawan2 aku ramai yang tak tahu aku ada blog. Yang tahu pun tak banyak ketoi. Kalau boleh aku takmau depa tau pasal blog aku. 

Sebab aku malu, nanti bila jumpa suka perli2 aku. Teruk sangat ke blog aku ni? Entry aku tak best ke? Banyak mengarut eh? ke tak berinformasi?

Aku sedar kekurangan blog aku. Banyak perkara lagi yang aku tak tahu pasal dunia blog. Entry pun kurang mantap. Aku buat blog lepas tengok ramai orang ada blog. Mula2 suka2 je tapi bila dah lama macam gian pulak! Hehehe

Lagi satu aku jadikan blog ni sebagai tempat aku isi masa yang sangat2 lapang.  Nak2 hari minggu, kalau tak keluar jalan2, atau laki aku kerja ke aku suka mengadap blog. Baca entry2 best korang, komen2 tegur2. Dahtu nak buat apa lagi. Nak jaga anak, takdak anak ;(

Bukan aku tak yakin tapi aku memang pemalu sebenarnya. ekekeke! Takleh orang perli2, aku cepat down! Korang cemana rasa? 


15 comments:

  1. memang malu tapi lama2 tak malu...sekurang-kuranya kalau kita malas baca buku kita baca juga entry2 blog orang lain tambah ilmu tambah pengetahuan dapat info dan macam2 lagi...

    ReplyDelete
  2. malu jugak kalo ada sedara yg tau..tp lantok lah..hihiks :)

    ReplyDelete
  3. dulu malu jugak..sekarang tak dah..
    sedara mara semua tau akak blogger.
    kawan2 kat umah pun semua tau..
    kawan2 suami kat tempat kerja pun tau..jadi diri sebenar dalam penulisan kita,insyaalah depa tak kan perli2..
    heheheh...

    ReplyDelete
  4. setakat ni suami jer baca,sedara lain tahu saya ada blog tapi saya tak penah bagi link..segan

    ReplyDelete
  5. ekceli kwan sye de yg tau..2 pun sebab terkantoi.sbb 2 sye tukar link.tp,dorg still dpt tau.aish

    ReplyDelete
  6. heeeeeeeeeeeee
    lebih kurang dengan akak
    ase segan gak kan
    ntah ape yg ngarot kat belog tu
    kalo best x pe gok
    hehehe

    tapi x pelah...asal kite hepy menaip kan?

    ReplyDelete
  7. SAMA!!! saya pun kalau boleh tak mau lah blog saya kawan2 baca..

    ReplyDelete
  8. setuju ngn komen niesa tu... mula-mula je... tapi lama-lama tak de la malu...

    yang penting.. percaya pada kemahuan dan kemampuan diri...

    orang lain yg nak cite banyak tu, ade blog ke? kan.. kan.. kan...

    ReplyDelete
  9. ak malu giler bila 1 skolah ank murid aku tau aku de blog..diorang mmg cop ak cikgu sengal..hehe..lps tu terus wt blog baru

    ReplyDelete
  10. eh..eh.. samalah.. akak pun malu nak citer dgn org akak ada blog.. sebab itu hanya beberapa org saja yg tahu.. he..he..

    ReplyDelete
  11. hmm ada je sepupu2..adik beradik yg baca blog moon.. so far.. xde yg nak kutuk2 laa..

    *suka gak mengarut kat dlm blog.. haha.. tak kesah laa org nak kata apa.. janji kita happy~ sebab bila berblog nie.. mmg terasa gian kan..kan..

    ReplyDelete
  12. dgn family tak segan la..mereka dah biasa dgn saya dan tau perangai mcm mana.

    dgn kwn2 masih segan dan blm ada yg tau setakat ni.

    ReplyDelete
  13. mesti malu kalau diorng tgok belog macam tak berapa best je. lagi2 klau kna ktuk terus down...cam same je kes kita hehe..tapi lama2 ok la tu

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D