11.11.11

memang macam tu!!




Realiti bebelog 1: Follow
Orang lebih suka follow bila tengok blog tu ramai gila followers dia. Walaupun entry dia biasa2 je pung. Tapi sebab aura dari followers yang ramai tu sebenarnya buatkan orang nak follow jugak. Suka ikut orang. Ado!!



Realiti bebelog 2: Komen
Orang lebih suka komen bila tengok ramainya orang komen kat blog dia ni. Eh, aku pun kena komen ni! Walaupun sebenarnya liat nak komen sebab malas nak baca entry panjang2 ataupun ayat belit2 gitu tapi nak jugak letak komen  kat situ. Asal ada komen. Kannn??





hehehehe...
peace k no war tau!  :P

12 comments:

  1. saya tak terlibat dalam realiti no 2 tu..heh~

    ReplyDelete
  2. sy folo/komen blog ni sebab sexy dimata.....erkkkk

    ReplyDelete
  3. mano yg raso perlu dikomen or follow..lakukan la dgn ikhlas..:)

    ReplyDelete
  4. nak tau satu resia tak..akak tak komen kt entry yg bnyk komen,.sebab bila terlalu ramai yang komen tuan blog agak susah nak ingat kita...dan kemungkinan kita akan diabaikan tu sangt besar..

    kecuali kalau blogger tu adalah pemcaca setia blog akak dan satu lagi sebab blog tu blog wajib singgah..
    itu baru la akak komen tak kira la komen dia banyak atau sikit..

    rahsia tau ni..nak guna tips ni??silakan??:)

    ReplyDelete
  5. Selalunye Follow & komen dengan ikhlas.. :)

    ReplyDelete
  6. lebih suka orang drop komen dpd folo tapi pastu terus senyap :)

    ReplyDelete
  7. saya selalu komen blog orang tapi lupa follow..selalu jadi kalau bw kat kelab blogger

    ReplyDelete
  8. saya selalu komen blog orang tapi lupa follow..selalu jadi kalau bw kat kelab blogger

    ReplyDelete
  9. sis pun x ske komen kalo dh ramai yg mengomen, lg baik kalo sis jd yg 1st utk komen. yup, betul kata sis92, ada yg folo pastu senyap jer, tu skdr nk suh kiter folo back belog diorang jer

    ReplyDelete
  10. Benda mudah je. Kita suka kita follow, kita komen. Buat biar ikhlas.



    Kita kena jadi seorang pembaca yang baik untuk menjadi seorang penulis yang baik. ;)

    ReplyDelete
  11. rasanya tak perlu pandang pada follower dan juga komen..klu kita, tngok penulisan yg simple,blog tak berat, isi padat..yg tu sy sllu view

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D