19.11.11

Minggu Semak Kepala





Assalamualaikum. Selamat malam kawan's! 

Waaahhh...seronok gila bila dapat tengok blog. Rasa macam baru masuk rumah selepas 2 minggu sesat dalam hutan!! Kahkahkah

Hari ni memang sengaja takmau buka blog sebab nak kena settle hal2 yang sepatutnya memang aku kena bagi tumpuan kat situ mulai minggu ni sampai hujung bulan ni. 

Kalau buka blog makanya, perkara yang sepatutnya aku kena buat takkan terbuat la jawabnya.  Bulih mengadap hatni tak pi kemana dah pun takpa! hehehe

Huh, admin tahunan. Memang memenatkan, merumitkan, menyampahkan, menyemakkan kepala serta memacam lagilah.

Sepetang aku dok selongkaq setor kumpul barang2 yang nak kena layout masa admin nanti. Dan ini salah satunya nak kena tonyoh kasi kilat, berkilau. Kalau boleh berkilat tu biar sampai nampak gigi kat kepala boot tu! perghhh...itu yang paling penyegan nak buat.





Itu baru sapu kiwi, esok kena jemur tengah2 panas terik lepas tu gosok lagi kiwi untuk kali kedua dan jemur lagi kat tengah panas. Dah betul2 kering baru kilatkan. Sebelum kilatkan layoq dengan lilin dulu...pastu basahkan kain dengan sabun mandi, kemudian gosok lah! gosok jangan tak gosok..sampai berkilat.

Itu tip jugak tu nak bagi kasut berkilat tapi tang layoq dengan lilin tu aku tak jamin kalau nak buat kat kasut atau boot korang. Boot aku dijamin tak terbakar. Boot korang kalau terbakar, gantirugi tanggung sendiri lah.... Kahkahkah





p/s: Yey!!! hujan turunnnnn...selamat!! tak payah kena temankan laki pi mancing udang malam ni. Huk!

9 comments:

  1. ooo mcm 2 ye lau nak kilatkan kasut..

    *need ur help, kalau x mnyusahkan plz like , cmment, +1 on my latest entry bleh. tq ;D

    ReplyDelete
  2. oo,kena layoq dengan lilin ye..bole try ni kat kasut suami..:)

    ReplyDelete
  3. pergh...lama rasa nye x kilat kasut...hu3

    ReplyDelete
  4. alamak...penatnya.. kene kawad ke lepas tu kak niza?

    ReplyDelete
  5. ni berbut bagai..pandu puteri ke?kahkahkah

    ReplyDelete
  6. rajin nyer pi teman suami mancing udang eh..
    suami elin pun pi mancing skg nih tp mals nak teman..hehhhe..
    duk rumah lagi best..:)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D