16.12.11

Apa kena dengan shoutmix?




Hairan. Pagi tadi aku pi blog kak diana nak shout...tengok, eh! dah tukar ke chatbox pulak? Apekehalnihhh?? Dah la awal2 pagi memang tengah malas2 lagi... dah nak shout pulak nak kena taip nama, url lagi...malas bebeno! Tapi taip jugak la...mana boleh tak cakap 'selamat pagi' kat kak diana....mesti!! ambik berkat kot2 dapat BE sebab BE kak diana memang meriah dan mewah...hahaha

Lepas tu terus blogwalking kat blog2 yang berhampiran. Maklumlah...hari ni dah cuti. Sekarang ni dah ada kat kampung dah. Esok sepupu kawen. Minggu lepas pun ada sepupu kawen jugak dan minggu ni ada lagi sorang. Pastu takda dah...tunggu tahun depan pulak ya wahai sepupu2 yang belum kawen lagi tu. Tak larat dah. Letih kena lap pinggan syarikat! ekekeke

Eh, melalut kelain pulak dah..pantang lepa! Lepas tu pi pulak kat blog yang ada shoutmix nalaa punya merah, kalah tema blog aku nih...blog sapa lagi kalau bukan hyz. Baca entry dia lagi bertambah2 kehairanan aku. Apadia ni?? Aku tertinggal berita terkini ke? Aih, tak boleh jadi ni. 

Terus menggugel. Cuba mengyahuu jugak tapi tak jumpa :P Akhirnya jumpa entry yang bertajuk "Shoutmix percuma dihentikan!" Laa! gitu pulak kekdahnya. Patut la tengok blogger lain pakat berlumba2 pi tukar ke chatbox. Dah kena bayar rupanya lepas ni. Hermmm... walaupun murah, takkan aku sanggup! Chatbox pun chatbox lah. 

Sebelum ni ramai blogger pilih Shoutmix berbanding Chatbox. Sebab adanya kemudahan otometik tak payah bubuh nama dengan url bila nak shout. Dah kena puji melambung gitu pun tak jalan jugak eh shoutmix? Itu baru aku je puji, nuu blog lain pun ramai lagi puji. Hrmm..tak apalah. Ada aku kesah ke? Mesti la..sebab dah cuba nak down kan chatbox dulu. Huhu

Maafkan ambo deh cetbok. Bule depe ambo nak guno khidmat mu yang pree tu bulih dop? terimo lah ambo ye? Ambo ni meme muko tembok keras dekung pung.....hihihi 



10 comments:

  1. azzah baru je tukar shoutbox free yg lain,shoubox tv.adakah sama ngan cbox?ntah!asalkan free..:)

    ReplyDelete
  2. hehhehe..
    dah seminggu dah shoutmix antar mesej ni..tak pasan la tu..
    cer tengok kat shoutmix tu ats nya ada tulis mesej penting tu..

    ReplyDelete
  3. chatbox or shoutmix dua2 nyer papa mifz takde..huhu

    ReplyDelete
  4. weii mu makey budu ko hari ni?..akk, duo2 pom tadop..toksey boh,tahu bakpo..betul dop akk kecek..haha g tanya org kedah plak no :)

    ReplyDelete
  5. Dulu sy ade gune chatbox tu...Tp skg da maleh. Hahahah!

    ReplyDelete
  6. dulu masa mula2 ada blog,fiq guna shoutmix..lps tu dah lama tukar CBOX..
    smpai skrg..
    tiba2 spt tahu shoutmix kena bayar plak..
    cuba baca important notice kt atas shoutmix tu..
    hurm..
    nasib baik fiq pki cbox.. :)

    ReplyDelete
  7. ala yeke temah...jenab kena tuko lani jawabnye...walopon saje sorok shoutbox jauh2....



    wuuuuuu...sedihnyew itew...;p

    ReplyDelete
  8. tu lah pasal baru je puji shoumix kat blog http://tipsbelog.blogspot.com pastu dia suh bayar pulak. hmm shout mix best.

    macamni bila kita dah ada akaun chatbox, mungkin akan automatic jugak kot.

    ReplyDelete
  9. serious? alamakkkk ! sye punye pon kene nak ditka la ni tampaknye

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D