17.12.11

Sapa kata lelaki tak suka kaler pink?




Bila sebut PINK. Sangat sinonim dengan wanita, lebih2 lagi pada gadis2 remaja. Tapi kenapa Pink tidak kepada lelaki? Sedangkan t-shirt atau baju kaler lain selain pink boleh je pun diorang sarungkan ke badan, kan? Tetiba sampai kat kaler Pink......

"eh, tak boleh!"

"malulah pakai baju pink"

"hish, tak nampak macam jambu sangat ke pakai baju pink nih"

Dan macam2 lagi alasan para2 lelaki bila awek atau isteri dia nak belikan t-shirt, kemeja atau apa2 je yang warna pink. Tapi tak semua lelaki yang tak suka pink. Ada jugak yang suka tapi pilihan diorang takda lah pink bebetul yang terang tu. Lebih sesuai dengan merah jambu. Sweet apa kan bila lelaki pakai kemeja merah jambu. Aku sukaaa!

Pink panther ni jantan kan??

Tapi tahukah korang wahai si gadis dan juga wanita2 sekelian, bahawa si lelaki ni sebenarnya bukan tak minat langsung dengan kaler pink. Diorang pun suka sebenarnya cuma diorang rasa pink tak sesuai untuk diorang tapi sangat sesuai untuk isteri dan awek diorang.

Contoh? 

Buleh je nak bagi contoh tu! Contoh tu adalah laki aku sendiri!! Hahaha. Dulu aku nak belikan dia t-shirt merah jambu sebab kan aku suka kalau lelaki pakai baju merah jambu tapi dia tolak mentah2. Katanya tak sesuai dengan kulit dia yang cerah gelemat tu. Huhu. Tapi bila kena turn aku nak pilih baju dia pulak yang sebok suggest kan baju2 kaler pink kat aku!

Sampaikan kawan2 aku cakap "hang ni asai jumpa pakai baju pink, jumpa ja baju pink. Hang dok ada baju hat tu ja ka?" Tengok sampai teghaaaa tu la. 

Mana taknya, baju nak pakai jalan2 pun kaler pink...baju santai2 pakai dalam rumah pun kaler pink... baju nak tidoq takyah cakap la....mesti kena ada punya kaler pink. Hat dalam2 nu nak tau kaler apa? Tak habaq pun mesti dah tau kan. Hahaha

Tapi bukan takda kaler lain macam biru, merah, kuning, hijau semua ada satu2 ja. Tapi kalau kumpul semua baju aku banyak kaler pink. Itu semua laki aku yang pilih atau dia yang belikan. 

Itu maknanya lelaki pun suka pink. Sebab warna dia cantik kan. Sedap je tengok. Bila depa rasa pink tak sesuai untuk depa jadi cara terbaik adalah dengan mengaplikasikan kaler pink itu menggunakan isteri terchenta!! o_O"

:P babai.



8 comments:

  1. Hehe..
    pink panthe tu sangat handsome :)

    ReplyDelete
  2. hehehe kan ade sbbnye sbb kulit sstengah org laki xsesuai...

    ReplyDelete
  3. Ms Aydin baby, sy pakaikan dia baju pink. Selamba.

    Pakar kanak-kanak kata, warna merah jambu dpt meningkatkan IQ pada bayi. Sbb tu, jgn hairan nape pompuan lagi ramai msk U dr lelaki. Semuanya sbb perempuan lebih terdedah dgn warna merah jambu.

    Heeeeee~

    ReplyDelete
  4. memang ada mamat suka pakai kaler pink...tp bukan sebab dia jambu...hehe..kalo yg jambu tu memang gila pink mengalahkan gegel

    ReplyDelete
  5. tapi kan akak dan suami tak dak baju kaler pink..
    mungkin sedaq diri kot kulit kami tak sesuai dengan kaler pink..
    muahahahah

    ReplyDelete
  6. azza suka gak pakaikan pink ni, azza ada byk koleksi pakaian pink polkadot hitam atau putih.. ohh sweet sangat bila pakai pastu feeling depan cermin. perasan btul..

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D