8.1.12

‎8 Sikap Wanita Yang Disukai Lelaki
Assalamualaikum. Berlanjutan dari entry tadi yang bertajuk bapak punya pemalas!! maka terhasillah entry copy paste ni pulak (masih malas) Hehe! Walaupun copy paste tapi sangatlah berguna kepada sahabat2 wanita sekalian terutama yang nak terus kawen je yakni 'bercinta selepas kawen'. Yelah, sebab diorang tak bercinta dulu sebelum kawen. Mana la sempat nak tunjuk sikap2 tu kan? Bulih paham dakni ayat belit2 tu? Hehe!

Yang tengah couple takyah buat..tak sesswai oke! Nanti dikata lelaki yang awak tu gediks pulak....ha kan?


[1] Keanak-anakkan
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. 

[2] Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. 

[3] Menghargai
Lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

[4] Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman.

[5] Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita. (bersifat terbuka)

[6] Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. 

[7] Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. 

[8] Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. 

Inilah sifat seorang wanita yang sempurna… by Jannati Baiti5 comments:

 1. azzah masih keanak2kan walau dah nak jadi mak orang..

  ReplyDelete
 2. Patut yg ni letak tempat pertama...

  PANDAI MEMASAK BMCM MASAKAN :

  haaaa, senang nk order mcm2...hahhahaha

  ReplyDelete
 3. lagi satu....jgn suka bebai

  ReplyDelete
 4. Paling penting kena hormat diri sendiri, jaga maruah..

  ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D