27.1.12

Blog Cabuk!




CABUK kalau ikut yang aku google kat Kamus Bahasa Melayu tadi bermaksud buruk dan tidak berguna lagi. Atau sangat sinonim dengan  buruk, tua, lama, lapuk, usang, lusuh, kondem dan rosak.

Contoh ayat yang boleh disuaipadankan dengan perkataan cabuk lebih kurang camni laa;

~ kasut yang sudah cabuk itu telah dibuang.
~ aku hanyalah seorang pegawai cabuk jaa!
~ aku naik kereta cabuk saja, lainlah hang!
~ aku ada blog cabuk! hang ada??

Haa..gitu contoh ayat yang sangat mantapss! kan?? Atau; 

Abdol mempunyai sebijik blog yang cabuk!!

Sebenarnya nak bagitahu tentang kewujudan blog cabuk tu je. Hehe. Memang cabuk, hat tu aku buleh bagi gerenti cukup bulan ni ja. Di ulang semula, bulan ni saja. [ehehe, ada berapa hari je lagi nak abih bulan ni ;P] Tapi cabuk2 pun blog dia best. Entri memang santai. Memang seronoklah lepak kat cabuk tu. Hehehe. Jom pi sergah dia beramai-ramai!
klik gambar otometik sampai sana!



#Ahaha! Abdol jangan marah no!!

11 comments:

  1. geli hati baca entry dia..

    ReplyDelete
  2. first time dengar. nak pi serang :D

    ReplyDelete
  3. wahh... wa tak bayar cik akak ea utk promote blog wa.. wa tada duit.. heeee...

    *btw tenkiu cik akak comei.. :p
    wink wink

    ReplyDelete
  4. tau xpe.untong la cabok ade orang glemer promot..haha..siyes 1st time bace dah terus scroll carik artikel lain..simple,sng bace,santai..teros klik tanpa segan silu

    ReplyDelete
  5. nak masuk gak.err ada guna kata laluan tak?

    ReplyDelete
  6. memang cabuk ni.hehee

    terjah jom^^

    ReplyDelete
  7. lama dah tak guna perkataan cabuk ni..hehehe

    ReplyDelete
  8. Pandai Abdol jaga blog kan, cabuk tapi tetap nampak segak! ;D

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D