31.1.12

Di kala dan tatkala Hujan...




Sejuk je malam ni. Kat luar masih hujan, renyai2. Tadi dalam perjalanan balik rumah hujan lebat sangat. Dok ingat nak terus pi McD..tekak dok terliuq prosperity burger je. Tapi tak jadi pi, sebab hujan lebat sangat. Konpem sangkut nak balik satgi, jem! Apa ingat kulim tak jem ke...Hehe

Terus balik rumah je. Dah sampai depan rumah takleh nak masuk pulak, hujan lebat. Cemana nak keluar buka pintu pagar nih? Kalau guna payung pun macam sama je basah dia. Renyah plak nak buka tutup payung time hujan mencurah2 tu. Sabar. Tunggu je dalam keta. Agak dah tak berapa lebat..terus keluar gopoh2 buka gate. Hampehh!! kuyup jugak!! Nampak macam tak lebat dah.

Tak pasal2 nak kena tukar uniform lain plak esok. Kalau ikutkan jadual, esok last pakai uniform tu. Lusa baru tukar yang baru. Heh! Jadual sendiri buat pun nak kecoh. Kedekut sabun nak basuhh! Haha.

Tapi apalah sangat semua tu kalau nak dibandingkan dengan keenakkan lempeng panas cicah kuah gulai ikan time hujan2 gini. Nyaman kamek ghasa tok!

Last2 lempeng jugak yang aku buat untuk makan malam ni. Gulai ikan tu cik abam pi beli kat gerai nasi lemak depan taman nuu. Nyum3...Jom kita. ;D Eh, korang makan apa?





#Cikgu Ma, minum A kopi dak? Ahahaha...
Janganbagitaukatorangwey!!

10 comments:

  1. kami makan satay smbil tgok venile cekelet kehkeh

    ReplyDelete
  2. Salam.lainkali pakaila pintu pagaq otomatiks,hehe.Aalllaaamak...terlioq la pulak,POSPERITI McD.Hmmmmm,dah masuk karung dah ni.Besokla.

    ReplyDelete
  3. pakai la pintu yang otometik tu..heheh..

    malam ni menu nasik goreng ja..:p

    ReplyDelete
  4. makan nasi + sambal ikan bilis kering mak ..maklum la org bujang

    ReplyDelete
  5. betui2..lempeng ngan kuah gulai gak yang sedap sengoti..mmg kalah lah burger prosperity sos black peper yg terbakor dlm mulot tu :P

    ReplyDelete
  6. mam koko krunch jek huhuh

    ReplyDelete
  7. hmm..tak makan lg ni..tolong la buat2 kesiankn saye..

    ReplyDelete
  8. saya melampau sikit..nasi lemak & sambal kerang. masak sekali utk lunch & dinner. mmg tak elok lemak mlm2 ni..

    ReplyDelete
  9. hari2 air milo je kak..hihihi..tu je :) nasi kurang =)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D