25.1.12

Info: Waktu berjimak menurut Islam



Assalamualaikum. Lamanya tak memanjakan diri dekat blog ni. Biasa lah, kalau cuti memang takda masa nak ketuk2 entry. Letih memanjang selepas beraktiviti sakan dengan family di kampung. 

Bila dah abih cuti, tuntutan kerja di pejabat pulak membataskan jari-jari ni nak update tapi atas kecekapan mencuri masa yang aku ada, maka terhasillah entry 'alang2 dah terbaca apakata kita share je' ni. Bukan copy paste tau..Ahaha! takmo ngaku tuh!

Share apa tu baca jelah. Sesuai untuk suami isteri yang merancang untuk menambah cahayamata. Moh baca!



Malam Isnin: Anak yang dilahirkan berpegang teguh pada kitab Allah dan redha terhadap segala pembahagianNYa.

Malam Selasa: Mulut anak berbau harum sekaligus melembutkan hati orang, bersih lidahnya dari mengumpat, berdusta dan mengadu domba.

Malam Khamis: Anak akan menjadi bijaksana di kalangan orang bijaksana atau alim di kalangan orang alim.

Malam Jumaat: Anak akan menjadi seorang pemidato yang petah dan berwibawa.

Hari Jumaat selepas Asar: Anak akan menjadi seorang yang terkenal dan alim.

Ketika matahari berada di tengah langit: Anak tidak dihampiri syaitan sehingga ia tua dan menjadi seorang yang faqih. Allah SWT juga rezekikan padanya keselamatan agama dan dunia.


Bagus kan info ni. Hari ni baru hari rabu dan malam rabu takda dalam senarai ni jadi bersabar jelah tunggu hingga malam esok ye. Ehh?! hehehe.


Sumber: Mingguan Wanita

9 comments:

  1. info yg baguih..mudah mudahan dpt cahayamata secepat maybe..Insya Allah :)

    ReplyDelete
  2. bagusnya..kenapa ye hari rabu takde plk..hmmmm. moga dikurniakan anak yg soleh wa musleh..

    ReplyDelete
  3. ohhh pasal yg tu tu ha... aihh malu nye kitew...hehe nice sharing

    ReplyDelete
  4. jangan langgar time cik adik datang bulan..hehe...amboi CM, laju ja na...x padan tak menikah lagi...

    ReplyDelete
  5. alamak sebab tu tu hari rabu dipanggil Wordless wednesday...ehheheeh

    ReplyDelete
  6. err ni mknanya kena tanya emak abah den la hari pe dorang berjimak..nak tau den diklasifikasikan yg mana satu

    ReplyDelete
  7. maknenye sebelum zohor lah kan yang matahari di tengah tu,,, (shy shy shy..)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D