28.1.12

My Husband My Prince



Suamiku.....
Kau adalah putera hatiku.
Jejaka tampan yang terbaik kumiliki.
Pahlawan rupawan yang Allah kirimkan untukku.
Menjadi pendorong untuk semuanya 
tanpa mengecewakanku.
Aku ingin mencintaimu seperti
engkau mencintaiku.
Aku ingin menjadi penghalau kerisauanmu.
Aku ingin menjadi penjaga kehormatanmu.
Aku bahagia dengan membahagiakanmu.
Semoga Allah mengizinkan aku...


Tetiba malam ni jiwang kemain kan. Rasanya belum pernah aku keluarkan entri dengan ayat yang kalau cik abam aku baca ni.... boleh leleh ayaq ketuban dia sebab terharu sangatsss! kan? Tapi apakan daya wahai suamiku,  sayam belum mampu nak mengorek ayat camni keluaq dari palotak ni. Tak retiii!! Huhuhu

Ini pun hanya sinopsis dari buku terbaru yang aku tengah baca sekarang ni. Tajuk buku tu macam tajuk kat atas la 'My husband My prince' by Ifa Avianty. Tagline dia..petua tepat mencintai suami. Tudiaaa, pasni kalau tak cinta lagi taktau la. Ni pun cinta dah penuh limpah2 dah, lepas habis baca ni konpom sampai terjeluak. Hehe.





Nampak macam menarik tak? sapa yang berminat boleh pi beli. Harga rm15.90. Murah kan? Tapi aku tak beli pun, aku pinjam kat library tempat kerja aku je. Banyak buku baru sampai kat library, jadi aku terus pi pulangkan buku lama dan pinjam yang baru. Banyak buku2 best. Tapi baca satu2 dulu, kalau pinjam banyak2 nanti bohong ja, tak baca pun. Itu jenis aku la. Hehe



21 comments:

  1. haii..macam nak kena beli ja..tq :)

    ReplyDelete
  2. Untung suami, senyum je baca entry ni ekekee...:P

    ReplyDelete
  3. Ohh!!!betul!!! aku pun suka!!hahahha
    Nanti nak suruh wife baca blog ni...ekekekkeke
    http://hanifidrus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. kuar ayaq ketuban hasben?wah..haha

    err..15.90?murah ek?kalo student mesti tak beli tu.kongsi ramai2 pastu fotostet.err..ni mcm buku orang brumah tangge je..haha

    ReplyDelete
  5. bahagianya hidup berumahtangga...

    ReplyDelete
  6. wah... romantik... bertuah suami dpt isteri mcmni... klu lah suami baca mesti di peluk anda sbb terharu...

    ReplyDelete
  7. uwaaa....myfacebook account unavailable...

    ReplyDelete
  8. ayaq ketuban tu natang apa??

    wa nak komen pon tatau.. lu cita pasal org da kawin..
    *novel nak dapatkan awek ramai awek ade..??

    ReplyDelete
  9. mesti hubby sronok klu baca ni kan

    ReplyDelete
  10. best jugak buku2 ni tp tk sempat nk bc skang ni..kih3 :)

    ReplyDelete
  11. baru nk terkeluaq ayaq mata tengok kakak berpuisi..

    cess...serap balik da ayaq mata ni..

    ReplyDelete
  12. adakah lepas ko baca buku tu.. ko dapat kuasa kuda lebih utk mencintai suami ko?embeekkk!!! *erk terkambing plak

    ReplyDelete
  13. kalau cik abang baca ni..mesti terharu..sgt indah kata2 tu.. ;)

    ReplyDelete
  14. kalau belum kahwin, boleh baca tak? haha :P

    ReplyDelete
  15. ewah2....luahkanlah kat somi cenggitu bia dia dapat kuasa kuda tu...huhuhu

    ReplyDelete
  16. sangat berharga dan bermakna kata2 itu :')

    ReplyDelete
  17. xpe kak,romantik tu sunnah nabi...janji utk kekasih halal...

    ReplyDelete
  18. wahhhh..romantiknya akak.. =) hihi

    ReplyDelete
  19. msti terharu suami akak bce kn3 ? hikhikhik . beruntung ad isteri cam akak . :)

    ReplyDelete
  20. pinjam kat library lagik mrah , hikhik , new here , alang2 dah singgah saya follow je :)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D