11.1.12

Oppss...terlanggar!





Pukul 3 tadi aku keluar dengan Iza, PA awam. Hajatnya nak pi pekena nasi ayam Periuk Besar, besar mana periuk tu aku pun tak tahu! sebab tak pernah makan lagi kat situ...Kui3. Sebelum tu Iza nak pi CIMB dulu. Aku tunggu je dalam keta. Jolok duit berapa juta entah, lama kemain. Lama tak lama sampai hujan turun lebat la jugak. 

Lepas pi bank tu teruslah nak pi makan nasi ayam periuk besar tu. Sambil2 keduanya, aku dengan si Iza dok perhatilah kat bangunan sebelah kiri nak tengok kedai nasi ayam tu, tapi tak nampak2. Masa tu aku drive slow je, lagipun jalan tu luas ada 3 lane. Aku dok tengah2..lane belah kiri ada motor. Belakang aku takda kereta. Belah kanan sekali ada van.

Masa tu jalan memang clear, kereta tak banyak! Takda apalah yang mengganggu pandangan aku. Aku pun sibuk jugak la nak cari kedai tu, dulu ada je. Takkan dah pindah kot! Tak lama tu aku pandang depan...tengok2 ada cone!! Dekat sangat dah...takdan nak elak lalu kedebuMM!! Terseret cone tu ke depan. Ada lubang kat tengah2 jalan. Siap depa tanam pokok lagi kat lubang tu. :P

Kepala hangguk betul! Letak cone kaler putih, putih pun takdalah putih melepak. Dah lusuh kelabu... sama kaler je cone tu dengan tar. Lenkali letak le kaler oren berjahang tu. Sekurang2nya orang perasan jugak ada cone tu dari jauh. Ni aku nampak jalan tu clear je..tak perasan langsung pun ada cone.

Bukan cone yang 3segi tu...yang besar punya tu. Yang orang buat untuk penghadang jalan tu. Tapi salah aku jugak sebab aku tak tengok depan masa tu sebok dok tengok2 kedai nasi ayam. Dari jauh aku tak nampak apa2 pun kat tengah jalan tu. Si Iza pun tak perasan ada cone tu. Mujur tak jadi apa2 kat kitaorg. Dahla aku bawak bini orang yang tengah mengandung. Kalau la jadi apa2 kat dia tadi, jenuh nak menjawab dengan laki dia. 

Dan mujur jugak takda kereta lain kat belakang, kalau ada memang teruk rasanya aku kena hentam dari belakang sebab aku terpaksa break mengejut masa ternampak cone tu. Tapi nak tergelak pun ada....bayangkan aku dok lane tengah2...tiba2 berhenti mengejut. Tak pasal2 pi langgar menatam tu!! Takda kerja ke ha?? 

Aku tak berhenti  dan turun tengok pun. Reverse sikit kemudian masuk gear terus jalan. Hilang selera. terus balik opis. Haha! Tapi sampai2  je, turun tengok bahagian depan takda apa2...takde kemek2.. oke, lega! tengok kat tepi...Uwaa!! dia keluaq jugak sikit!!!



Mula2 nak rahsiakan je dari suami aku. Tapi bila dah sopak camtu... cemana nak rahsianya?? Kena jugaklah bagitahu dia. Bila aku call bagitau kat dia... tahu dia cakap apa?? "Hurm, biaq pi lah, toksah perbaik. Loqlaq sangat bawak keta!!"

Laa...pulak?? Yangggggg......



9 comments:

  1. hihi, jawapan suami niza tu buat saya ketawa...sorry ya.

    Tapi rasanya dia gurau aje tu, mesti nanti dia tolong hantra perbaiki..

    len kali bawak kete kena lebih hati2 ya niza

    ReplyDelete
  2. Lenkali atie2 yer sis..hehe,cuak jugak tu kan..:)

    ReplyDelete
  3. lapaq punya pasai le tu...

    ReplyDelete
  4. tu la,loqlaq sangat bwk keta..he..he..

    ReplyDelete
  5. hahaha..

    perbaiq sendiri laaa noooo..

    ReplyDelete
  6. hihihi lain kali hati2...marah betul cik hubby tue...

    ReplyDelete
  7. wanita selalu gelojoh..hahahahaha...jgn mrh...hehehehe

    ReplyDelete
  8. heheh...
    malam ni masak sedap2 pujuk somi ye..
    hehehh

    ReplyDelete
  9. haha...biaq p la, loklaq sangat bawak keta..hasih, penyayangnya..hehe

    oh blogger #2

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D