11.1.12

Sudah jemu dengan nasi lemak Kak Siah!





Selamat pagi. Mulakan pagi korang dengan bersarapan ye sebelum buat kerja. Untuk mengelakkan perut korang 'bising' nanti. Jom mangan!






Hari ni bawak bekal sendiri dari rumah. Mee sanggoi! eh, tapi pasai pa mee sanggoi aku putus2. Tengok orang goreng kat pasar malam elok je pun rupa dia. Biasalah kalau dah first time kan goreng mee sanggoi. Belum mahir.Kuikuikui..

Eh, dah cemuih la makan nasi lemak kak siah hari2. Cuti seminggu makan nasi lemak dia. Minggu depan baru start balik. Hehe... Terteleng-teleng kepala kak siah bila tengok kereta aku laju je lalu depan gerai dia tadi. Mesti terpikir hairan kan aku tak beli nasi lemak dia...Hehe.



19 comments:

  1. kesian kak siah,lari cust sorang..

    ReplyDelete
  2. <--- lagi loser, xpenah tau kewujudan mee sanggoi ><

    ReplyDelete
  3. moon pon dah semniggu x beli kue teow kat 'makcik lrt' sbb pepagi dah masak utk adik2 nak g sekolah.. so save budget disitu..ngee~

    ReplyDelete
  4. mesti kak siah rindu dah kat niza..ekekek

    ReplyDelete
  5. tak pernah mkn mee sanggoi..nmpk sedap tu..^^

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan....

    nampak menarik bekal niza.... terus nak cari resipi untuk mee sanggul :-)

    Idea menarik! - Hadiah, Bajet dan Perancangan

    ReplyDelete
  7. akaka..kecik hati k.siah lor kak..hehe

    ReplyDelete
  8. nak makan mee sanggoi jugak. cam best je. sian plak kak siah ye... niza tak singgah beli n.lemak dia...

    ReplyDelete
  9. Dalam keadaan yang tgh lapar nie tertengok pula gambar nie bertambah lapar jadinya.. walaupun mee sanggol nya putus2 ianya nampak sedap..hik3 sian kak siah tak ada rezeki seminggu nie. haha

    ReplyDelete
  10. sian kak siah..eh cam nama mak kami jek ..keh3 :)

    ReplyDelete
  11. fifi pun pg ni mkn nasi lemak!:) hehe makin berlemak lah.

    ReplyDelete
  12. sedih kak siah...

    pelanggan tetap die da xmo beli kt kedai die..

    ReplyDelete
  13. macam mana bunyi perot bising ni?

    macam enjin keretapi ke?

    haha

    ReplyDelete
  14. mee sangoi..tak pernah dengar pun?

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D