29.1.12

Warna dan Naluri




Abohhhhhh! raliknya depa tengok AJL sampai tinggal blog tunggag langgang. Ish3, duniawi semua tu...laghaa. Tau dak? ehehe..

Aku pun tengah tengok gop. Tapi takda la sampai tak berkelip mata langsung tengok tv tu. Sempat lagi tau pi dapoq masak agar-agar santan gula melaka. Untuk santapan esok hari. Nyum nyum.

Oke, sekarang ni nak tunjuk kat korang makna setiap warna yang menjadi pilihan atau mengikut citarasa korang. Setiap warna ni sebenarnya mempunyai pengaruh kepada jiwa dan perspektif kita. 
Kuning - Ceria, tahan lasak, suka berkawan, suka popular, enjoy.

Hijau - Tenang, pemurah, berperikemanusiaan, kreatif, ambil berat, byk idea, pengasih, penyayang.

Coklat - Matang, sihat, berdikari, tenang.

Merah - Kemegahan, pantas, kurang sabar, bersemangat.

Hitam - Ego, keyakinan diri, mudah hiba, iltizam yg tinggi, komited, serius, tak pandai melawak.

Putih - Optimistik, suci, kedamaian, tak suka bergaduh, kurang kreatif, kdg2 membosankan, bersangka baik.

Biru Muda - Sensitif, beretika, romantik, suka menolong, mudah berkorban, kerjasama.

Perak/Emas - Kejayaan, positif, ceria, gigih.

Pink - Penyayang, bersungguh2, naluri seks yg tinggi, ekstrim apabila fokus kpd sesuatu, sihat.

Oren - Suka kebebasan, aktif, agresif, sihat.

Tepat ke tak, tak pastilah sebab itu hanya kajian yang dilakukan oleh pakar warna je.




#Agak2 aku suka warna apa??

25 comments:

  1. cheq suka kuning ngn oren...


    sukaaaaaaaaaaaaaa...!!

    tapi suka popular tu mcm tak je..

    ai pemalu...awww~~

    ReplyDelete
  2. Azzah suka kaler cokelat..

    ReplyDelete
  3. kalau cm suka semua jenis kaler n depend pada keadaan tu camner?..kira semua maksud included la kn...hehee

    ReplyDelete
  4. pink - naluri seks yg tinggi?

    erkkk?

    ReplyDelete
  5. ang mesti suka wana meghah kan?kan?

    nak suke 3 warna boleh tak?itam putey ngan merah.haha

    ReplyDelete
  6. Donut PINK: itam, pti,meghah tu sama cam aku je. awat tak suka wana pink???? :PP

    ReplyDelete
  7. akk ske ijau tp baju kurang color ijau..byk cekelat..felik2 :)

    ReplyDelete
  8. L bnyk bju kuning.. haha

    jom hayati sebentar.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  9. suka biru..tapi kdg2 suka hijau & coklat. tengok benda jugak.

    *tak tengok ajl pun..

    ReplyDelete
  10. wa suka hijauu.. ngeeeee

    *muka cumil..

    ReplyDelete
  11. ala warna aku takde..ijau taik lembu.hmm

    ReplyDelete
  12. suka warna warni so kena campur semua warna-warna la ye hehe

    ReplyDelete
  13. fyna suke kaler oren...errr..mcm betul..
    ada member kaler merah,memang tepat dengan orangnya..

    ReplyDelete
  14. suka kaler merah itu bju pengantin kita wajib warna merahhhhhhhhhhhhhh huhuhu

    ReplyDelete
  15. saya antu biru!!

    eh, kat blog paris lipton pun buat pasal warna...

    ReplyDelete
  16. i prefer hijau, putih n pink

    ReplyDelete
  17. peah suka hijau youuuuuuuuuuuu :P

    ReplyDelete
  18. salam kenal...

    kebelakangan ni asyik tertarik dengan warna hijau jer...

    i folow u lah....

    ReplyDelete
  19. merah kot..:P

    macam akak tak de warna tertentu.boleh kata akak suka semua warna...:)

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D