7.2.12

Bendang




Aktiviti memancing ikan darat di Kg Simpang Tiga Pasir, Merbok...umah mertua. Sangat best sambil menikmati keindahan dan keluasan bendang yang ada. Memancing dalam keadaan yang sangat tenang, di buai2 angin bayu, sejuk.....heeee! 

Dalam masa 1 jam dari pukul 6 hingga 7ptg.. dapat la 10 ekoq ngam2... sekor ikan haruan, sekor lagi ikan keli dan yang lain semua ikan puyu.










ikan puyu pertama...
Ikan haruan...
memancing disini...
di ban ni je..dpt 10ekor!!

Dan gambar2 ni semua aku snap hanya dgn menggunakan henpon samsung galaxy s2 aku je. Lawa dop?? Lawa ke idak pemandangan tuuuuu.... :P



14 comments:

  1. rindunya nak duk atas batas ban mengail..kat jb mana ada benda mcam ni..

    ReplyDelete
  2. Ctknya pemandangan. Pandai amik gamba. Sy suke gambar yg ke-11. Tenang je...

    ReplyDelete
  3. damainya tpt ni...kt mana ni ?

    ReplyDelete
  4. nice picca..nice picca..dah macam pro dah ni...akk teringat kenangan memancing kt kg akak di gunung semanggol perak...dh lama tk blk sana..best tgkap ikan keli tapi takut nak pegang..kih3 :)

    ReplyDelete
  5. perkhh cantik giler kampong..t nk masukkan gmbr kt kampong kita jugak la hehe

    ReplyDelete
  6. canti :) pandai amek gmbar eh, hihi.

    ReplyDelete
  7. wah meriah ang..aku pun sempat p menjala semalam kat kampung hehe

    ReplyDelete
  8. lawa la pemandangan nye...ke sebab enpon??
    heheheh

    ReplyDelete
  9. lawooo...

    sama phone kita, mmg pic dia lawa. lebih lawa dr guna compact camera tu.
    kalo utk gambo gini lagi cun guna setting 'landscape'..pemandangan.

    ReplyDelete
  10. kak niza,ikan keli nye tak posing ke?kesian die..nmpk ikn puyu ngn haruan je

    ReplyDelete
  11. la kak, kami nyaris nak belis S2..tapi terbekanan x-peria ray...slim gilerrr..mcm saya ..hik3..

    bendang...syoknya...teringat zaman budak2 p main kan ban dan parit gila...ikan haruan, puyu, main cekup ngn tangan ja kak...

    ReplyDelete
  12. lawa sgttttttttt gambar2 kak.
    ishh.ole ole ? -.-
    LALALA

    ReplyDelete
  13. lawa la hp pon lawa...keke teringin nk rumah dikelilingi bendang :)

    ReplyDelete
  14. teringat kampong halaman wa.. isk isk isk

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D