27.2.12

Pemanggang Ajaib


Semalam kan aku buat ayam roasted tapi tak bakar guna microwave, aku bakar guna pemanggang. Pemanggang ajaib nama dia. Memudahkan segala kerja2 membakar... macam ikan bakar. Eh, ikan bakar tu nama dia... memudahkan kita bakar ayam, bakar daging, bakar ikan, udang, kerang dan segala2nyalah yang kita rasa nak bakar. 

Ni ayam roasted untuk nasi ayam semalam. Ini lah pemanggangnya. Sapa ada pemanggang ni? Kalau tak ada elok jugak kalau beli, harga dia cuma RM 129 ja. Keluaran Sayarikat Menang Glassware. Boleh tengok katalog dia kat SINI. (Page 193-204)



22 comments:

  1. 4ketui ja kak..?

    cukup ka...?

    ReplyDelete
  2. wow! mesti ajaib ni. mana tau boleh tukar ikan jadi ayam, hahahaha.

    nnti keja sy beli satu. makanan panggang2 la bagus kan.

    ReplyDelete
  3. @missSenget: cukup la tu. sorg 2 ketoi...:P

    @oranglidi: yg tu kena cari pemanggang silap mata la..huhu

    ReplyDelete
  4. ni akak pomot2 ni bape komisyen dpt?haha..

    nak jugek..

    ReplyDelete
  5. waaa... tetiba air liur mengalir deras.haha

    ReplyDelete
  6. Banyak minyak keluar selepas rosted.

    ReplyDelete
  7. Sedapnye..
    mcm best jer pemanggang ni..
    nak kena tunjuk kat hubby nih.. :)

    ReplyDelete
  8. kelas ang....ada pemanggang ajaib gitu

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Salam.. Saya ada jual pemanggang tu. Kalau berminat boleh tinggalkan private message kat ---> http://www.facebook.com/pages/Pemanggang-Ajaib/418545941516943 Thanks tuan rumah ^^

      Delete
  10. Wow! MCm menarik je pemanggang ajaib tu.

    ReplyDelete
  11. memang nama dia mesti ada AJAIB eh?
    haha.

    ReplyDelete
  12. wei...mak wa pon ade pemanggang tuh..sebijik!.

    wa syak akk msti pinjam mak wa punya kn.. heh

    ReplyDelete
  13. @Fik: akk pomot seikhlas hati ye...jadi beli tak dik??
    hoho

    @Yong: sempat ke nak telan kalo dah deras gitu..huhu

    @Jobless: betul.

    @Lily: Elok jgk tu, kita gak yg nak masak utk suami..hehe

    @Phat: nak senang keja phat :D

    @c.m.a: ye mmg nama dia camtu :)

    @aZZAH: cosway pun ada jual tapi mahal hrga dia

    @Pok amai: sangat menarik :)

    @syafiqa: entah la iqa..

    @obi: ehhhhhhhh obi ni...haha.

    ReplyDelete
  14. hehe, akak meniaga eh??? hihi

    ReplyDelete
  15. pernah tengok pemanggang nie...rumah mak mertua...

    ReplyDelete
  16. wei aku bukan pendek ek tp comey wakakaka

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. salam..saya ada jual pemanggang ajaib ni..cod putrajaya .012 282 4447.tq

    ReplyDelete
  19. Salam.. Saya ada jual pemanggang tu. Kalau berminat boleh tinggalkan private message kat ---> http://www.facebook.com/pages/Pemanggang-Ajaib/418545941516943 Thanks tuan rumah ^^

    ReplyDelete
  20. lagi cepat masak dan lebih sedap ke niza guna pemanggang ajaib ni?

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D