2.2.12

Puasa Ganti




Nak cerita pasal makan lagi. Minggu ni aku taktau kenapa Kak Siah tak berniaga. Sakit ke dia? atau saja cuti rehat? Ntah! takdak pulak no telepon kak siah. Kalau ada, boleh tanya kabar dan boleh order online je lain kali kan. Takyah dah nak berhenti cari parking dan turun dari keta. Hanya benti kat tepi jalan, hulur duit je. Bulih? Kak siah mesti mau punya sebab nak jaga pelanggan tetap kan.

Tapi tak apalah, aku belum kebulur lagi kalau tak dapat makan nasi lemak kak siah. Selera sudah berubah nampaknya.. suka bihun goreng pulak. Hari2 bihun goreng, sampai rambut aku pun tumbuh macam bihun goreng gak. Tebal gitu. Eh, tak pasal2 macam rambut. Sangat tak senonoh.

Hari ni beli bihun goreng sampai 2 bungkus. Sebungkus harga dia singgit. Walaupun singgit tapi banyak. Boleh kenyang sampai pukul 12. Bungkusan yang pertama aku makan jam 8 tadi. Tapi disebabkan...ishh, sedaplah pulak bihun goreng nih.. buat kerja pun asyik terliur je kat bihun tu. Makanya jam 9 aku makan lagi bungkus yang kedua. Sampai sengkak pulak perut. Ish3...apalah teruk sgt nih!

Masa sekarang kan cepat je berlalu, raya pun dah nak dekat. Bila raya nak dekat, kenalah beringat selalu...mana puasa yang belum ganti lagi tu kan. Aku rasa.... start minggu depan nak puasa la. Kalau berterusan gini cara makan aku boleh demok dengan cepat. Nehi..nehi..nehi!! Bertindak.




16 comments:

  1. alhamdulillah dah habis ganti posa..

    bihun goreng klu nak sedap, letak udang kering..huh iloike.. ^^

    ReplyDelete
  2. letak ikan bilis pun sedap..yana..:)

    ReplyDelete
  3. saya blum habis ganti lagi kak...baru 4 hari...ada 6 hari lgi...huh! amek kepala dan ekoq, tu yg tinggai banyak hari...

    ReplyDelete
  4. bihun goreng lagi sedap kalau makan ngan keropok...:)

    ReplyDelete
  5. haah, kena ganti pose cepat2 nt masa pantas je berlalu kan..bak mai sket bihun tu..telan ayaq liok ni..kih3 :)

    ReplyDelete
  6. cepat2 ganti kak takot nnt sampai masa tak sempat..

    ReplyDelete
  7. bihun goreng sodapp.... :)

    ReplyDelete
  8. hah tu la pompuan.jangan drag smpai ujung2 baru nak ganti.

    ReplyDelete
  9. xleh gnti mggu ni bndera merah kehkehkeh, mihun... uhh slrpppp uhh.. gile

    ReplyDelete
  10. sebungkus singgit je..kalau kat jb,bihun singgit ciput je..

    ReplyDelete
  11. klo air tgn org lain yg masak kn...sedap jer kan..tp klo sendiri masak..hmmm..ade jer kurang nyer..xleh masuk master chef malaysia ni

    ReplyDelete
  12. kak siah blk kg cuti raya cina kot hehe

    ReplyDelete
  13. hmm rara pon blum ganti gak ni.eeeiii kita sama.rara pon suke bihun gak.

    ReplyDelete
  14. wahhh! nak join posa jugak! hehe comot makan tak hengattt lani.. :P

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D