5.3.12

Dia yang buat hal, bukan aku!


Assalamualaikummmmmm! Selamat pagi.... :) Wahhh, pagi kemain aku update hari ni kan. Biasanya kalau hari senin ni orang selalu kata 'monday blues' tapi aku rasa senin aku pagi ni...entah cemana nak cakap tapi aku sangat2 suka! sebab? hehehe

Macam biasa bangun 5.30 pagi siapkan sarapan dulu untuk cik abam telur separuh masak, nescafe sejuk dan roti bakar. Walaupun cik abam keja malam tapi kena siapkan jugak nanti pukul 9 dia balik keja terus sarapan je kan? Baru la isteri mithali, tak gitu? 

Dah siap semua pi mandi, solat dan bersiap2 nak pi keja pulak. 6.30 keluar nak start enjin keta. Fisrt start tak hidup! oke... start lagi, tak hidup! aik? start start start start start start pun takmo hidup jugak. Aihhh! dah mula  cuak. Cepat2 call cik abam bagitau dia... dia suruh check itu, check ini..semua oke je! Aihh, cemana ni? Aku nak pi kerja nih! Tiba-tiba suara jahat seton muncul di celah-celah taik telinga....."ahhh, kebetulan bos takda kan hari ni, apakata masuk opis lambat sikit" Haa...camtulah dia bisik kat aku tadi. Syaitonnn kan kerja dia menghasut je, ye dop?

Bila dah fedup, start takmo hidup...aku pun terus masuk dalam rumah kemudian masuk bilik cabut tudung, buka uniform salin pakai baju tido semalam. Keluar bilik capai henpon dail nombor CC... " Encik, harini saya masuk lewat, kereta takleh start, takmo hidup" kata aku. "Ok" jawab CC, mudah dan tak banyak soal. Itu yang aku mahu. Hehehe. Lagipun, aku bukan sengaja pun, dah 'dia' yang takmo hidup aku nak buat cemana. Kena lah tunggu cik abam balik kerja pukul 9 nanti. Tu pun kalau cik abam berjaya hidupkan, kalau tak...ke bengkel lah hang sentra woi! Cuti lagi aku hari ni kot...Huhuhu :P



17 comments:

  1. Ni letak dalam blog ni nak suro boss lu baca ew?

    Keh keh keh~

    Kak..jgn lupa lawat blog gua. Budak baru blajar blogging. Waklu !

    totallymejah.blogspot.com

    (Follow jgn tak Follow)

    thanx

    ReplyDelete
  2. hahah kire ni untuk justify kat bos la kalau dier nak confirm karang? lol :P

    sy pulak...hampeh....monday bluess... >_<

    ReplyDelete
  3. Ape kes sbnrnya kete tu? Bateri kong ka????

    ReplyDelete
  4. iyelah..biasa takleh start batt. prob.

    ReplyDelete
  5. hahah baik bos tu.xbyk tye. "ok" ajeee.hahah

    kereta demam tu.huhu

    ReplyDelete
  6. entah, masih dlm siasatan..
    sebenarnya jumaat aritu balik dr kg ujan lebat, ikut jalan lama byk air yg bertakung sepanjang jln tu. pastu sabtu ahad baru ni kereta tak gerak lgsg. pagi tadi start dah tak idop..pedap jahh.

    ReplyDelete
  7. kalo aku la CC ang aku suh ang dtg keja nek bas hehe

    ReplyDelete
  8. pergh best giler CC awak tu kan

    ReplyDelete
  9. @phat: kejam ang phat..aku dok seberang laut, tak rela nak redah jambatan penang naik bas. ;)

    @zarul: kan? tp dlm hati..~entah~

    ReplyDelete
  10. salam...
    saya pun pernah jd camtu....
    kena check bateri, takut2 dah kong...

    ReplyDelete
  11. tuka je kereta tu kak.manje sangat sentra tu..haha

    ReplyDelete
  12. kerja ke tak hari ni??
    rasanya macam tak je..kan??
    hehehe

    ReplyDelete
  13. saja ja keta tu nak buat kat hang..patu hg keja tak rini ?

    ReplyDelete
  14. @Shaiful: bateri oke..

    @Fik: amboimakkk! mai bagi duit nak pi tukaq...huhu

    @Diana/Tiha: TAKPI..dok umah tgk tibi! keh3

    ReplyDelete
  15. saja x mau p keja kot ni...heehe

    ReplyDelete
  16. kemain...arini keje mcm nk nanges....wuaaa

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D