1.3.12

Sapa yang sudi nak tolong ni? tolong! tolong!


Aku tengah ada masalah ni... masalah besaq la jugak bagi aku tapi taktau cemana nak cerita bagi hampa paham supaya hampa boleh tulun aku selesaikan masalah ni. Dah seminggu masalah ni berlarutan. Aku pulak tak reti nak godek2 menatam ni. Tapi bila lama sangat tak oke, aku rasa perlu mintak bantuan la dengan hampa yang pakar dalam matematik ni kan! Matematik?? Ishh, konpius gak aku. Hrmm..takpalah.

Apadia la gamaknya tu noh!  Try tengok gambaq bawah ni yang aku printscreen ni. Pasai pa tiap kali aku nak ping entry kat facebook dia keluaq macam ni ha?? Keluaq link saja? 




Maksud aku dia takmau keluaq macam ni. Hat ni dia keluaq elok ja, gambaq pa semua ada, tajuk pun ada.  Nampak comey ja kan? Huhu



Bila aku nak gunakan khidmat Send Button ni, dia keluaq macam ni pulak?? Adoii penin kepala ceq ni. 




Ada ka sapa2 yang reti? yang pandai? yang tau? yang hang kata hang tera? tapi yang penting sekalinya..yang sudi la. Aku bertanya pada yang sudi.... :P

#Mekasih naa!

15 comments:

  1. tak pernah pulak jadi mcm tu..

    ReplyDelete
  2. aah alami masalh yg sama... tu yg 2 3 entry je share, tp kita xguna hikmad send button tulunnnnoiii

    ReplyDelete
  3. kekadang pun mengalami masalah gini...haih...tension jugak la...bile tgk dier keluar camtu xbersemgnt pulak nak post kan kat fb...kehkehkehhh....

    rasanya ada prob ngan dier rss feed tu kot...jap i try website lain sat...hehe

    ReplyDelete
  4. ha,da test.kalau website yang elok elok dpt keluar...rasenyer ada masalah ngan rss feed dier kot.xleh nak retrieve.

    andaian je la...haha XD

    ReplyDelete
  5. ok noob disini tak dpt mmbantu..huhu..

    ReplyDelete
  6. Niza guna Google chrome atau Mozilla firefox? sebelum ni sy pun pernah mengalami masalh yg sama bila guna google chrome..kat mozilla firefox ok pulak, seakan-akan ada msalh dgn connection ant. FB dan Google chrome ni..

    Tapi, ada pyebab lain knapa link tu tak perfect dan penyebabnya ialah mungkin Niza baru publish entry trus ping, sbb tu tak sempurna lg..

    ReplyDelete
  7. akk penah jugak jd gini..eh lama dah tak ping pong ni..rasanya kalau guna firefox baru okeh..pastu biar dia loading dulu baru post..kalo post cepat2 mmg kuar url entry je..tak reti jugak nak explain cane..tu pendapat ja taw, bukan solution mcm orang tera..kena cari hat tera lagi lah

    ReplyDelete
  8. hmm..tak tau la. jarang ping entry..

    ReplyDelete
  9. err..betul2 tak tahu ni kak...

    ReplyDelete
  10. aku kena smlm mcm tu tp hari ni ok plak..x paham aku

    ReplyDelete
  11. salam kenal


    cik ina belum pernah lagi jadi cam tu. mesti ada yang ko terubah kat setting kot. ko pi godek godek dulu, cik ina bab facebook ni lemau sikit
    : (

    ReplyDelete
  12. tak penah guna button send tu lagi
    igt nak try jugak la

    ReplyDelete
  13. sudi tapi tak reti juga..cuba tanya yang lagi pakar sis..

    ReplyDelete
  14. Masalah sama je dgn saya... rasanya kat facebook tu tak ok... sebab time saya ping entry blog ada time ok lepas tu jadi cam tu pula.... berulang2....

    ReplyDelete
  15. Sama ajer kena..tapi aku malas nak pikir..
    Tapi leceh kena taip kat komen box..hehehhee.
    Ini berlaku selepas aku updated meta tag ..
    Sorriii!!!

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D