29.4.12

Cuainya aku!


Dua tiga hari ni macam takda mood jelah nak tengok blog. Bila buka je, boring. Bila tak buka pun boring jugak. Dah tak tau nak buat apa dah. Cuti pun terperap kat rumah je. Kalau nak keluar jalan-jalan pun kena tunggu malam...sebab malam je suami aku takda kerja dah nak buat. Cari rezeki kan...gitulah kekdahnya dari dulu sampai sekarang. 

Lepas seharian dok terperap kat rumah, semalam suami aku ajak makan kat luar dan tengok wayang. Ralatnya aku rasa sampai sekarang sebab kecuaian aku sendiri. Pukul 11 beli tiket Battleship walopun tayangan lambat lagi.. jam 1245am. Dah itu je masa yang ada untuk Battleship. Memandangkan semua kedai dah tutup masa tu, suami aku nak main game dulu sementara dok menunggu tu kan..lambat lagi. Masa dok tunggu dia main game tulah tangan aku gatal sangat keluarkan tiket wayang tu dari poket tepi/luar handbag aku. Tiket parking dengan henpon pun ada sekali dalam tu. 


Dah boring taktau nak buat apa, aku tangkap-tangkap lah gambar tiket tu...biasalah blogger kan, nak aje tepek dalam blog kononnya. Dan memang pun hanya tiket je aku dapat tepek kat sini. Nak review pasal battleship memang tak dapatlah sebab aku tak tengok pun cerita tu. Sebabnya? Tiket tu terjatuh tanpa aku sedar kemudian lesap terus! 

Yang aku ingat, lepas aku keluarkan tiket tu aku tak masukkan balik dalam beg. Kemungkinan masa suami ajak pi toilet tu aku terus bangun, tak ingat langsung pasal tiket yang aku letak atas riba tu. Aku perasan pun masa kat dalam kereta, masa tu suami nak ambik eye mo kat kereta. Aku ajak dia lepak dalam kereta dulu sebab ada sejam lagi. Dah jemu aku dok kat atas tu. Sambil2 tu aku buka zip nak ambik henpon, baru perasan tiket wayang tu takdak..yang ada tiket parking je.

Bila naik atas, cari kat tempat suami aku main game tadi..memang takda dah la. Terus balik rumah dan tidoqqq!

#Sian kat suami aku..Huuuu


25 comments:

  1. kesian..... kena beringat la lain kali

    ReplyDelete
  2. Takde rezeki lah tu, kak. Takpe lain kali kuar lagii :D

    ReplyDelete
  3. bukan rezeki kak.
    xpe.next time.huhu.

    ReplyDelete
  4. tak ada rezeki nk p tgok wayang....

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/tips-ke-matrikulasi-kmns-terbaik.html

    ReplyDelete
  5. seb bek ada niat nak snap-snap gambar tiket tu..dapat la jugak menatap tiket yg dah berlalu pergi tu kan? hehehe...ala kak sume pon pernah je cuai sebab dari kejadian cmnilah kita akan lebih berhati-hati next time..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...tobat dah lepas ni..kena letak tiket tu dlm wallet. haha.. kemaihhh kemain ckp.

      Delete
  6. perkara mcm ni kadang3 akan jadi..x dak rezeki lettew..

    ReplyDelete
  7. adoi.. kalau suami cik tikah buat macam kak niz ani, dah lama kena marah. haha.. berangan ada suami :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah jugak la dia tapi takde la marah pungpang2 gitu...
      kalo dia marah dia senyap/diam je...dari dlm keta smpi ke rumah dia diam je. huhu

      Delete
    2. same kak,kalo saye marah, sy pon diam je dlm kete..*ttibe*

      Delete
  8. erm..xde rezeki korang..nak wat cmne kan..:) len kali kene beringat la kan! hehe

    ReplyDelete
  9. Mmg geram dgn diri sndiri gak bila jd gini.
    Tp takde apa boleh buat..yg boleh, cuma amik pgjrn/ingatan.

    ReplyDelete
  10. suami ko ajak gi toilet?sama2?aw lomantiknya haha

    ai mintak2 la tak terjadi kat aku. Mahal ko tiket wayang tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. toilet tu kat penjuru sana, kalo dh tengah malam gitu..suasana pun sunyi sepi maunya tak takut. Bukan takut hantu tapi takut ORANG. Kena rompak kalu kat dlm tandas tu..tak ke melopong kan?

      Delete
  11. ISH..
    TAK BERNASIB BAIK LA..
    ESOK PI TENGOK YE..:P

    ReplyDelete
  12. La....takpelah. Nak bt mcm ne. Takde rezeki tu. Pas ni hati2 ye?

    GSC kat ne tu? Ade tulis Sunway?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Sunway Carnival Mall, Seberang Jaya, P.Pinang
      wahh..detail!

      Delete
  13. Xde rezeki nak tgk mlm tu,xpe lain kali ajak lg suami, Niza belanja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ajak kak, dia kata..malas!
      haha..merajuk letteww

      Delete
  14. xda rezeki tu.. xpe lain kali :)

    ReplyDelete
  15. Ok ler tu hubby dapat main game..
    sama macam aku suka main game..hehehehe. Ni mesti game tembak2 ni...

    Support me by daily voting me fo blogger of the year

    ReplyDelete
  16. tu la pasal..tk de rezeki la tu..lain hari la..

    ReplyDelete
  17. alaaa sedihnya

    xpela kak, mungkin xde rezeki

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D