19.4.12

Sayu sayang


Dari asar bawa ke maghrib tadi, hati ni rasa sayuuu sangat. Bertambah-tambah sayu bila tangan ni ditadahkan memohon doa kepada Allah Yang Esa. Sedar-sedar air mata pun jatuh. Tak tahulah kenapa aku mesti ada rasa macam tu. ;(

Dilema.

Aku tak suka ditinggalkan dan aku juga tak suka nak meninggalkan sesuatu yang aku sayang. Walaupun dijarakkan dengan tempoh masa yang singkat. 2 bulan bukan lama. Itu baru satu.

Yang kedua. Terpaksa buat pilihan antara keinginan dan kemestian. Kalau kehendak dan keperluan lagi mudah nak buat pilihan dari terpaksa memilih antara keinginan dan kemestian.

Keinginan yang dah lama aku nantikan bersama suami, dengan segala usaha dan ikhtiar dan sekarang terpaksa tarik hand break untuk bagi laluan kepada kemestian.


#Nantilah aku cerita apa sebenarnya, rasa tak boleh pulak nak teruskan dengan mood yang macam ni... aku lebih suka dengan mood ceria ketika bercerita. Sorry kawans ;(


28 comments:

  1. salam.
    hidup ini adalah sementara, walaupun mungkin jawatan kita tetap & berpencen. suatu hari nanti lambat laun kita akan berpisah juga dengan orang yg kita sayangi. semoga anda jadi seorang yg gagah, ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En fakur mcm tahu2 je sebab apa kan? hehe

      Delete
  2. apasal ni?pasal kerja yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal keja dan hal peribadi la azzah ;)

      Delete
  3. awat cheq??? meh ceghita, pi kedai kopi jom ---> starbak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ceghita dah..pi la baca :P

      Delete
  4. sabar ek sis... setiap kejadian ade hikmahnyew...xmengapa utk sedih tapi jgn biakan kesedihan tu memakan diri..be strong!!! ceria seperti biase ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..dah oke dahh :))

      Delete
  5. Walau apapun kakcik doakan semoga semuanya berakhir dengan kebaikan. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  6. hidup kat dunia ni memang tak leh terlepas dari dilema...tetiber teringat lagu dipersimpangan dilema..best ngat lagu tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ngat eh? lama tak dengar kot

      Delete
  7. x sabar nk tau yg kemestian tu...

    hidup x berwarna jika tiada masalah..keep strong.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dah tulis dah..pi baca pih :P

      Delete
  8. sabar ye? baca ni pon dapat rse yg its sound serious. be strong yaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda apa pun sebenarnya..biasa2 je..hehe

      Delete
  9. Replies
    1. baiknya hati abg khairul eh :D

      Delete
  10. Naper ni Niza..sedih tau :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh..ni lagi sorg kawan baik sy..sangat prihatin, thanks elih :)

      Delete
  11. nape niza..akak doakan semuanya okey yea, jgn cedey2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua dah oke kak..mekacehhh :))

      Delete
  12. Sabarlah Niza mungkin ada rahmat di sebalik memilih kemestian dr keinginan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya...mudah-mudahan. Mekasih nazayiena :)

      Delete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D