14.5.12

Koay Teow Th'ng


Ini namanya Koay Teow Th'ng. Sedap. Rasanya tak sama macam Koay Teaw Sup. Kalau kat Penang belah Bayan Lepas ni aku selalu makan/tapau dekat Sungai Ara. Gerai yang dekat Sg Ara ni, dia suka letak bawang putih goreng banyak-banyak. Bawang putih goreng tu yang menaikkan aroma dan memang sedap sangat. Dalam tu ada fish ball, fish cake, isi ayam dan daun bawang. Lagi satu, kalau nak tulang-tulang ayam boleh mintak. Aku selalu mintak kaki ayam. Memang gemar makan kaki ayam dari kecik. Sampai sekarang pun kalau balik kampung, masih berebut kaki ayam dengan adik. Huhu.

#Koay Teow Thng kat Taman Tun Saadon, Gelugur pun sedap gop! Tapi dah lama tak pi makan kat situ. Jauh dengan tempat kerja sekarang. Jemput makan semua. Ini sarapan oblik lunch!

17 comments:

  1. Siryes nampak best sangat! :)

    ReplyDelete
  2. aduyai..harus pulang ke penang nih!!

    ReplyDelete
  3. salam..diera singgah sini jenguk si cantk manis :D

    ReplyDelete
  4. sejak dok pulau pinang ni la akak kenal benda ni..sebelum ni tak pernah..tapi sejak mengandung ni tak mau makan..bau bawang putih dia kuat sangt.

    ReplyDelete
  5. Sy suke sgt kaki ayam. Kari, tomyam atau sup. Semua pun jalan.

    Wow! Mcm menarik kuetiau tu....tapi nak ke sane tu. Bercinta betul! Hahahaha!

    ReplyDelete
  6. kue tiaw gapo gtu??x ajim dgr pn..hehe..kito pn ingt jgk ko kak.. bagi la cni ckit

    ReplyDelete
  7. kalau rara keje intel dulu mst boleh mkn jugak.nmpk sodap.

    ReplyDelete
  8. sila lah...elin bukan pengemar kuey tiaw x tau rasa mcm mcmmana.

    ReplyDelete
  9. kaki ayam? ingat org johor cam saya je pandai makan..
    kat kantin sekolah, orang SP tak lalu makan!!!

    ReplyDelete
  10. perghh .. sabo je den tengok

    ReplyDelete
  11. tak penah mkn..tapi kalau tak tau mmg akak ingat ni sup kuey teaw tau.

    ReplyDelete
  12. Okey..boleh la saya cuba..sebab selalu ke Penang asyik makan cahr koey tiau aja..;)

    ReplyDelete
  13. macamana nak sebut tu kak..tebelit lidah..hehehe

    ReplyDelete
  14. dulu kecik kecik memang selalu makan lah kat koay teow ni kat sungai ara. sedap gilaaa! :D

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D