8.10.12

Kerjanya berat


Baru 3 hari tak update blog tapi rasa macam berminggu tak berupdate. Rindu suasana macam dulu, boleh update selalu. Bila tengok orang lain kejap2 keluar entri baru, rasa jeles pun ada. Tapi takpalah, nak buat cemana. Kerja hal kerja. Kat rumah hal rumah. Weekend cara weekend pulak. Huhu.

Bila tak update, makin lama kawan-kawan pun makin lah menjauh dari blog iteww. Masuk pun hujung-hujung je pastu terus keluar. eh? Lawak ya pun. Hehe.

Dulu masa kat opis lama ada banyak masa terluang, lagi-lagi bila bos out station kemain aku berlama-lama layan blog. Tapi sekarang dah lain, sejak tukar ke opis baru ni memang takda masa nak buka blog. Nak menyempat kejap pun takdan. Betul-betul busy dengan kerja yang telah dipertanggungjawabkan. Skop kerja baru. Tapi serius aku suka dengan kerja-kerja yang aku kena buat sekarang ni. Rasa lebih mencabar. Mana taknya dah hampir 10 tahun kerja senang. Kerja bancuh kopi bos kendian jawab telepon kendian ingatkan bos pasal meeting itu jam itu jam. Muehehe.

Sekarang semua kerja kena cekup, kebetulan pulak tengah tak cukup kakitangan. Ada yang sambung belajar, tahun depan baru start kerja balik. Ada yang posting, pengganti belum sampai. Minggu pertama kat opis baru, teruk jugak aku hadapi kemurungan. Sebab tak tahu nak buat kerja. Tak tau nak mula yang mana. Naik pening kepala bila kena pegang dan update dokumen-dokumen penting perkhidmatan anggota. 

Tapi sekarang dah sebulan lebih ni, jangan la pandang aku sebelah mata lagi. Dah boleh handle semua. Alhamdulillah. Berkat sabar, tingkatkan usaha, ikhlaskan hati buat kerja tu, pupuk kan minat sikit dan tunjuk ajar staf2 lama..ada jugak la peningkatan tu. :)

12 comments:

  1. xpa buat yang mana patut..wajid didahulukan...yang kureng tu last2 pun bleh..atleast ada dari takda..

    ReplyDelete
  2. akak pun kalau kat opis, jenguk blog kejap time lunch...kalau tidak, memang tak boleh masuk sebab dipantau..youtube pun x boleh buka..huhu

    ReplyDelete
  3. patutlah nmpk bz sokmo kak niza ni..

    keje elok2..!

    ReplyDelete
  4. blogging is part time hobby..hehe

    ReplyDelete
  5. sbb tu suami akak kata..blogging ni utk yg kerjanya santai2. kalau sibuk mcm dia..asik kejar deadline paper & asik meeting mmg tak sempatlah. Nak fb pun tak sempat.

    takpe niza..blog utk suka2 bkn t/jawab.

    ReplyDelete
  6. sama la mcm akak...sejak ada boss baru ni sgt2 bz...curi2 update pas tu buat auto publish entry,paling best time dia xde pi oversea..baru boleh update banyak2 setiap hari..huhu

    ReplyDelete
  7. yg penting kerja tu kan...blog updet masa free time..kalau niza updet, sure akak masuk je..:)

    ReplyDelete
  8. bila busy, dan tetap nak maintain ber-blog..kena pandai cari masa terluang..masa kat restoren tunggu makanan..masa tgh traffic jem teruk....mobile blogging la kiranya..ekekekee

    ReplyDelete
  9. azzah pun jrg update..bw lagi la mls..

    ReplyDelete
  10. Motivasi utk diri sendiri ke ni hehe..ya, kena ikhlas buat keja..:)

    ReplyDelete
  11. Berat mata memandang berat lagi memikul beban. Tapi saya saspek niza silap taip tajuk ni.

    Kerjaya Berat kot, bukan Kerjanya Berat.

    ReplyDelete
  12. Pejam celik..pejam celik..dah sebulan kat sana yek....

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D