29.10.12

Sup Lesung Batu


Alhamdulillah, habis jugak seperiuk sup tulang yang aku masak sampai pukul 3 pagi semalam. Dengan niat nak buat jamuan makan-makan kat ofis. Walaupun, dah pukul 11malam baru start masak. Itupun sebab suami aku bawak balik tulang lembu banyak sangat, sampai tak muat nak letak dalam peti sejuk. Terus cik abam cadangkan aku masak bihun sup, suruh bawak pi ofis. Mujur sangat la masa tu awal lagi, sempat la beli bahan-bahan.

Dan pagi tadi, dengan semangatnya aku angkut sup ni:





Nampak? Hehe. Siap tekup dengan lesung batu, kononnya takmo bagi sup tu tumpah sebab penutup tu tak kejap sangat. Lupa nak tutup dengan kain. Sampai tergelak2 orang kiri kanan aku masa berenti kat traffic light. Cis!

10 comments:

  1. hahaha..pasni akak selubung ngan kain tau.hihi

    ReplyDelete
  2. ih rajinnya masak spi kol 3 am!

    ReplyDelete
  3. terserlah ke kreatif an hang kat situ

    ReplyDelete
  4. ha..ha..sendal ngan lesung batu..mmg lesung batu banyak kegunaannya

    ReplyDelete
  5. hehehe.....bagus punya idea kan?harap2 x tertumpah...

    ReplyDelete
  6. yelah niza..biasa org letak kain dulu, lps tu baru tutup bagi ketat.
    kih3..

    ReplyDelete
  7. pandai masak bihun sup rupanya..
    nanti masak lagi jemput la pi umah...
    nak rasa..

    (ada pulak suruh orang jemput..kan??)

    ReplyDelete
  8. kak..nak makan gak bihun sup..hoho

    ReplyDelete
  9. as salam

    wah lesung tu, special ni..rugi ler tak dapat mewaser..salam aidil adha niza..

    ReplyDelete
  10. Jap!! aku nak ketawa ni..hahahahhahahahahahahhaa...
    Ini ler resepi terbaik!!!

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D