28.10.12

The Lembu

Untuk tahun kedua, lepas solat raya aku drive balik kampung sorang-sorang, tanpa suami. Terpaksa tinggalkan suami sorang-sorang dan terpaksa balik beraya kat kampung sorang-sorang dengan family. 

Setiap kali raya haji, bukan lembu je kena qurban, aku, mentua, mak ayah aku pun berkorban jugak beraya tanpa anak/menantu depa yang sorang tu. Nak buat cemana, time raya haji memang dia sibuk  dengan tempahan lembu yang nak kena sembelih. Dan raya haji jugak la mendatangkan rezeki yang banyak kepada kami. Alhamdulillah, syukur.

Alang-alang dah kan? Nak promosi sekali nih. Kepada sesapa yang berdekatan area Lunas/Kulim/Penang/Sungai Petani nak beli atau nak jual lembu, boleh la emel. InsyaAllah, kalau nak jual ada rezeki kami beli. Buat sementara ni boleh emel ke kplniza@gmail.com atau emel suami badintokey@gmail.com. Blog lembu dia tak siap lagi. Dah siap nanti boleh la pilih-pilih lembu mana yang berkenan untuk buat kenduri/qurban atau kambing untuk aqiqah ke kan.


Sekian. Hehe

17 comments:

  1. Wah bagus tu. Bisnes yang menguntungkan tu...semoga beroleh kejayaan,amin:)

    ReplyDelete
  2. salam...baguslah dapat bekalkan lembu utk Qurban..

    ReplyDelete
  3. Salam Niza,
    wahh kalau dekat nak jer akak order fresh meet for my beef pie @ Windsor kan.
    Tak pun boleh buat macam2 lagi sebab akak suka juga guna beef dalam masakan..tu dok ada seperiuk gedang sup tulang yg orang bagi masa korban hari tu..
    Bila nak mai Windsor?:)

    ReplyDelete
  4. abah dan adik saya masuk korban...

    ReplyDelete
  5. Salam Niza, ye la..kalau dekat senang jer...ni hang kat utara..akak kat NS...apa pun semoga business ni success..all the best dear..

    ReplyDelete
  6. waaah ada bisnes lembu.. bagus, bagus..teringin nak buat bisnes lembu gak..tapi mungkin lambat lagi kot..hehe..berkorban apa sahaja...lalala...~ :)

    ReplyDelete
  7. Sy mmg carik. Tp utara tu, jauh. Huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..kena cari kot belah nuu la.

      Delete
  8. alhamdullilah...rezeki tu....
    boleh jadi jutawan...saya doakan..

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D