3.11.12

Awat panas sangat hati ni???

Nak kata aku ni jenis cepat naik angin, panas hati tu aku rasa, ya! Memang, kalau tak kena gaya. Tapi aku tengok jugak, kalau cara dia tu dengan niat nak melawak, aku tak kisah. Aku balas cara melawak jugak. Tapi bila cara orang tu macam tak reti nak hormat hak orang, aku memang tak boleh.. mendadak darah naik! 

Memang kalau nak kira, hal kecik je sebenarnya tapi bila asyik dok kena perlekeh ja dengan ayat-ayat dia. Aku rasa, orang lain pun boleh naik darah.

Walaupun darah dah naik mendidih-didih, aku tengok pulak keadaan sekeliling. Tambah-tambah lagi bila kat facebook, terbuka. Yang mana rakan-rakan kita yang lain boleh baca, aku rasa malu lah nak 'berperang' kat situ. Sebab kita ni bukan lagi budawk-budawk sekolah, dah ada title bini orang, mak orang kan. Jadi, kena malulah sikit. Tapi entahlah dengan 'friend' aku yang sorang ni, jenis tak reti nak paham caption tu betoi-betoi. Yang mana serious dan yang mana aku nak buat lawak. Rupanya, tidak bagi 'Wan Jamilah'. Jenis payah paham.



Gambar tu aku pernah post kat blog ni dulu. TENGOK SINI. Kalau aku lah kan, bila orang upload gambar kat facebook melainkan gambar-gambar yang tak senonoh la. Tak patut kot, nak kata macam-macam kat tuan gambar tu. Entah la..malas nak cakap lagi. Panas hati tak sejuk lagi, rasa macam nak remove je orang ni. Haih.

#Ke gambaq tu memang tak senonoh?? :P

21 comments:

  1. as salam

    haah memang tak patut..dia baca dak blog ni?..harap2 dia insaf la..kadang2 benda2 macam ni jadi ujian jugak buat kita..sabar ey niza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la kak, dia taktau rasanya psl blog ni. kalo dia baca sekalipun, sy tak kesah kak.

      Delete
  2. bagi saya, takde lah tak senonoh..gambar tu lebih kepada unsur lawak, stokin berlubang...So patut buat post pun yg unsur lawak la..ni Wan Jamilah tu jenis skema rama kot..bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      dia memang jenis suka kondem orang.

      Delete
  3. ape lah...xde insurans tuh mulut tuh..kalau die bace blog nih pon xpe agaknye..

    ReplyDelete
  4. ish-ish..
    tak patut lah..
    Sabar saja lah.. ade bemacam2 jenis manusia ni..

    ReplyDelete
  5. kekeke..

    bertabahlah kak..org ni mcm2..

    ReplyDelete
  6. org kaya tu kak....lubang sikit nak buang.......apalah!.
    =.="

    ReplyDelete
  7. memang jenih tak tau jaga hati kawan..betul tu niza..kita jangan ikut macam dia di FB yang ramai kawan2 baca..kita kena jagaa jugak kan..walau hati panas.acik pun pernah alaminya..anak sedara sendiri..tak puas hati..macam2 di post kat FB acik ngan adik beradik lansung tak layan..last2 dia kata..kurang ajar..terkejut jugak kami..sampai sedara mara lain yang ada FB semua terkejut..tanya apa masaalah dia..pangkat anak sanggup kata macam tu kata mak2 sedara...akhirnya acik block..je..tinggal adik acik je yang sakit hati..sebab dia tak pandai nak block sebab guna henpon je.biar kan je kawan niza tu meroyan sendiri..kalau macam tu nanti lama2 hilang kawan

    ReplyDelete
  8. amboi statement dia..takkan dia reti melawak kot..

    ReplyDelete
  9. Adoi..kn gambo tu kira melawak je. Nampaknya lps ni niza takleh letak gmbr sbrg kat Fb..kat blog ni sume kwn2 paham & sporting.

    ReplyDelete
  10. Niza
    sabar naa..biaq p lah dia. tok sah layan, akak cadankan niza block je..

    ReplyDelete
  11. org pompuan mmg gitu...hehe!

    ReplyDelete
  12. sabaq na kak niza :) mula mula dina kenai akak via blog ni pun dah tau akak jenis melawak.haha.best! ayat macam skema padahal niat nak melawak ja.

    ReplyDelete
  13. setelah hangin satu badan, saya memecah password FB milik isteri saya. kemudian di sana saya terajang keluar satu minah. puncanya ialah minah tu boh gambar lama isteri saya, dia dan kawan2 depa masa kat U dulu. masa tu isteri saya belum pakai tudung. tapi satu yg saya notis, sampai ke la ni minah tu belum reti-reti nak tutup aurat.

    ReplyDelete
  14. Biasa la tu, tak semua org paham apa yg kita pikir

    ReplyDelete
  15. sarung kaki mcm senang koyak sbb nipis....awat minah tu pulak yg over...

    ReplyDelete
  16. ala.benda kecik jerk niza..x yah layan la..kalau dia berulang2 kali ckp mcm tu for next post..baru la fikir nak remove ke tak..x remove pun takpe..just hide dia dari tgok aktiviti niza..huhu

    ReplyDelete
  17. pasal gmbar tu je...?? btul la perempuan..nampak je gmbar mcm tu..nk mngata..adoii...

    UAI cakap wanita mulutnya bisa..

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D