30.11.12

Rantaian cerita terburuk!

Hai!

Sekarang ni dapat tabiat baru dalam hidup. Dah hampir 2 minggu berlangsungnya tabiat tersebut. Tabiat yang paling tak suka la jugak sebab selalu tak sempat tengok habis Putera Rayyan. Sebab kita suka drama tu. Suka tengok gigi lawa Nad Zainal. Suka tengok Kamal Adli macho tu. Tapi mujur la Miss Ripley, cerita korea kat 8tv tu mula awal, 8.30. Owhh, Miss Ripley tu takleh missed! Rasa macam nak telefon kat penerbit je suruh tayang 2 jam ke, lama sikit. Tapi takleh gak. Sebab tabiat sekarang ni, jenis takdan sampai pukul 10, mata asyik nak peeeejam je sampai rapat. Terus takleh tengok Putera Rayyan langsung dah. APTB!

Cerita lain.

Kita sekarang rasa rindu sangat dekat blog. Tapi kita macam abaikan dia. Bukan kita berniat nak abaikan dia sebenarnya, tapi kita kerja. Kerja kita pulak tak macam dulu. Dulu duduukkkk je sampai jam 5. Sekarang berdiri dan berjalan je. Balik kerja je kita terus nak masak, basuh baju, lipat baju. Lepas tu kita letih. Jadi kita rest je memalam layan tv. Dah sekarang ni, boleh layan tv sampai pukul 10 je. Selalu mata kita boleh buka sampai jam 1. Entah la, mungkin musim kot!

Cerita lain.

Sekarang idea kita nak merapu tengah mencurah-curah nak menulis tapi......................................................
Bila kita baca balik entri ni, entah kenapa...kita sendiri rasa menyampah betoii!

Kbai.

23.11.12

Silalah menjamu mata

Apa ke herot2 batang ni? ke dahan? ke ranting?

Habisss piring peninggalan mak mertua kat rumah ni....hailahh menantu #aptb

Hasil kerastangan yang tak semenggah disangka!?


Notakukukakiku: 
Blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... rasa macam dah lama sangat tak menulis. Otak tengah keras dekong. Jadi, biarkan dia lemau sikit baru boleh kita tulis merapu panjang-panjang macam dulu. Sekarang, tatap la lukisan yang ala-ala cherry blossom tu. Hasil keras tangan aku. Hobi baru. Nafsu baru. Cinta baru. Kegilaan baru. Jadi? Maafkan jelah sebab nampak buruk, nama pun baru!


16.11.12

1434H/2012M



Alhamdulillah masih bernafas hingga ke hari ini. Semoga terus beroleh kebahagian hidup, ketenangan jiwa dan diberkati sentiasa. Insyaallah.
Published with Blogger-droid v2.0.9

11.11.12

Taip sampai krem

Jam di henfon dah 1.30am. Tapi mata belum mau pejam, malah rasa bosan betul nak tidur. Eh! Camtu pun boleh? Hmmm.. Rasa lambat sangat nak siang.

Guling kiri tengok tv, cerita best kt tv2 tapi tak minat nak layan. Guling kanan tengok cik abam, kemain nyenyak lagi dia tidur. Sian, letih gamaknya.

Mana taknya, balik dari kenduri kawen terus aku baring sebab dah tak tertahan dengan sakit kepala yang berdenyut hebat macam kena inject sengat tebuan. Belasah tidur sampai ke senja. Lepas maghrib sambung tidur lagi sebab sisa sisa denyut masih ada. Bila bangun rasa macam ketoi batu besar bergolek golek dalam kepala. Gila.

Setakat panadol, actifast tu bolayan la. Tak main. Kena ponstan sebijik dua baru ok sikit. Tapi jarang aku ambil ponstan takut memudaratkan. Aku lebih suka basahkan sikit belakang kepala/tengkok dan dahi dengan air kemudian sapu minyak angin cap ikan emas. Perghh! Memula sapu memang pedih gila, rasa mencucuk cucuk kulit tapi lepas 2,3minit boleh rasa kepala berangin gila. Sedap dan nyaman! Haa, lepas tu 2,3 jam baru tersedar dari tidur.

Laki bini dua dua kepala cap ayam. Tak kena gaya sikit je migrain. Naik keta panas tak cukup aircond, migrain. Tapi camtu la aku laki bini buat kalau migrain serang. Ubat ubat ni kepala tak layan. Kena air campur minyak ikan emas, baru la buku bertemu ruas.

Kemain gigih aku taip guna henpon sekarang. Camni la keadaan bila laptop dah kena masuk bilik bedah. Masa ada tak jaga molep molep. Bila takdak mula meroyan. Itu lain kali cerita. Jari sudah krem!

Published with Blogger-droid v2.0.9

7.11.12

#WW

Jambatan P.Pinang kedua yang masih dalam pembinaan. Gambar diambil dari belakang Wisma Perwira, MK 2 Divisyen. (Tempat kerja)

Published with Blogger-droid v2.0.9

3.11.12

Awat panas sangat hati ni???

Nak kata aku ni jenis cepat naik angin, panas hati tu aku rasa, ya! Memang, kalau tak kena gaya. Tapi aku tengok jugak, kalau cara dia tu dengan niat nak melawak, aku tak kisah. Aku balas cara melawak jugak. Tapi bila cara orang tu macam tak reti nak hormat hak orang, aku memang tak boleh.. mendadak darah naik! 

Memang kalau nak kira, hal kecik je sebenarnya tapi bila asyik dok kena perlekeh ja dengan ayat-ayat dia. Aku rasa, orang lain pun boleh naik darah.

Walaupun darah dah naik mendidih-didih, aku tengok pulak keadaan sekeliling. Tambah-tambah lagi bila kat facebook, terbuka. Yang mana rakan-rakan kita yang lain boleh baca, aku rasa malu lah nak 'berperang' kat situ. Sebab kita ni bukan lagi budawk-budawk sekolah, dah ada title bini orang, mak orang kan. Jadi, kena malulah sikit. Tapi entahlah dengan 'friend' aku yang sorang ni, jenis tak reti nak paham caption tu betoi-betoi. Yang mana serious dan yang mana aku nak buat lawak. Rupanya, tidak bagi 'Wan Jamilah'. Jenis payah paham.



Gambar tu aku pernah post kat blog ni dulu. TENGOK SINI. Kalau aku lah kan, bila orang upload gambar kat facebook melainkan gambar-gambar yang tak senonoh la. Tak patut kot, nak kata macam-macam kat tuan gambar tu. Entah la..malas nak cakap lagi. Panas hati tak sejuk lagi, rasa macam nak remove je orang ni. Haih.

#Ke gambaq tu memang tak senonoh?? :P