10.2.13

Semangat tahun baru cina?



Ruby Red & Beige Grey
Gambar dari instagram
Hewhewhew. Semangat laki bini cat rumah satu hari kemarin, dari pagi sampai ke malam. Dah lama si bini idam warna melah menyala ni. Ruby Red jadi pilihan untuk background ruang tamu dan ruang makan. Selebihnya disimbah dengan Beige Grey untuk warna keseluruhan ruang tamu dan ruang makan. Nak simbah semua merah kalau boleh, tapi memang tak boleh. Seronoknya guna Nippon Paint ni, baru cat sekejap je dah kering, takdak kesan tampung-tampung tompok-tompok dan yang penting takdak bau-bauan yang boleh mencocok-cocok hingga ke rongga lobang hidung dan lepas tu terus boleh pulak sangkut semula segala frame yang ada. Mak aihhhh, bestnya mengecat! Huhu. Tapi penat sikit la cik kak. Sebab lepas tu nak kena mengemas sakan pulak. 

Ada tiga lagi tempat nak kena cat. Bilik tidur utama, dapur dengan porch depan tu. Sendiri cat saja, takdak upah-upah. Lagipun senang saja maa. Buat apa nak buang duit upah orang? Asal ada masa terluang boleh la buat sendiri. Inipun, dah 3 minggu tertangguh sebab weekend asyik kena keja je. Kebetulan cuti raya cina kali ni lama sikit. Jadi bolehlah pulun.

Oke, jom pi rumah kenduri dulu. Nanti malam kalau sempat nak cat dapur pulak. Sampai ke pagi pun takpa, kan cuti ni. Happy chinese new yearrrrr! untuk blogger cina. Erk! ada? 

7 comments:

  1. mmg sah niza suka merah..tengok la tikar buluh kat dpn tv tu pun merah!

    slmt mengecat niza!

    ReplyDelete
  2. amboi...merahnya makngah hehe...suka tgk..ceria ja

    ReplyDelete
  3. merah bawa ong...
    happi holiday niza

    ReplyDelete
  4. mengecat ni salah satu cara bersenam jugak

    ReplyDelete
  5. memang semangat...semarak teww...kikiki

    ReplyDelete

Nak komen? Haa..sila! sila! :D